Cutremur la o bancă extrem de importantă! Mii de angajați vor fi concediați în întreaga lume!

Deutsche Bank AG

Potrivit unui raport publicat marti, institutia financiara germana va reduce numarul de angajati cu 18.000 la nivel mondial, din care 9.000 de angajati sunt doar in Germania. In prezent, Deutsche Bank are 41.000 de angajati in Germania si 97.000 in intreaga lume.

Christian Sewing, directorul Deutsche Bank, a declarat ca „un numar substanțial” de locuri de muncă ar fi afectat de reducerile viitoare, dar nu a specificat o cifra exacta.

Potrivit unui raport Bloomberg, gigantul bancar german a refuzat sa comenteze distributia regionala a reducerilor de personal, deoarece negocierile interne nu s-au incheiat.

Conform declaratiilor anterioare ale lui Christian Sewing, toate reducerile de locuri de munca vor avea loc pana la sfarsitul anului 2021

Potrivit raportului, in Marea Britanie unde Deutsche Bank are 8,7% din angajati, locurile de munca vor fi de asemenea afectate, in mare parte datorita brexitului.

Prin reducerile de personal, Sewing incearca sa incheie criza continuă a bancii. Dupa trei ani de pierderi si doar un profit mic in 2018, Deutsche Bank se teme că va vedea din nou cifre rosii 2019.

Potrivit Sewing, nucleul Deutsche Bank recent restructurat va fi o divizie Corporate Bank, care va fi responsabila pentru companii de talie medie, afaceri de familie si multinationale.

In cadrul diviziei sale pentru piata de capital, banca intentioneaza sa se concentreze pe imprumuturi, obligatiuni si valute, precum si pe servicii de consultanta.

Banca mentioneaza ca se va retrage complet din tranzactiile globale, pentru ca pe acest segment au fost pierderi seminificative.

Deutsche Bank a stabilit costul restructurarii la 7,4 miliarde de euro, cost pe care banca doreste sa-l suporte din propriile resurse.

Gigantul bancar german a fost fondat in urma cu 149 de ani (10 martie 1870) si este prezent in 58 de tari.

Revista Presei