Cutremur la PNL! Decizia anunțată de Rareș Bogdan. A spulberat orice speranță

Este cutremur fără precedent la PNL. Rareș Bogdan a spulberat orice speranță de a fi candidatul partidului la Primăria Capitalei. Rareș Bogdan era unul dintre foarte puținii membri ai PNL cu șanse mari să o bată pe Gabriela Firea. 

Rareş Bogdan a fost întrebat, duminică seară, la Antena 3, dacă va candida la Primăria Capitalei, în cazul în care-i va cere acest lucru ”cineva mai sus de Ludovic Orban” (preşedintele Klaus Iohannis – n.r) şi a răspuns: ”Sigur, nu. Acea persoană nu este preocupată de viaţa internă a unui partid, gândeşte strategii pentru România. Are în gând lucrurile pentru România şi nu se ocupă de lucruile mărunte. Ne lasă pe noi liberalii”.

În plus, Rareş Bogdan a afirmat că din partea PNL va candida la Primăria Capitalei ”un liberal care va câştiga alegerile”.

„Suntem obligaţi să o contracandidăm pe Gabriela Firea noi şi nu alţii, deci nu să susţinem un alt candidat, suntem forta politică numărul unu astăzi în România. Poate să fie femeie sau bărbat. Cine va avea cele mai mari şanse. Vă asigur că acela va fi candidatul care să aibă prima şansă pentru a o învinge pe Gabriela Firea şi, de asemenea, şase candidaţi care să se bată pentru a-i învinge primarii de sector, inclusiv pe Negoiţă şi pe Tudoran”, a declarat Rareş Bogdan.

PNL nu știe încă pe cine va desemna

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a declarat că partidul său testează posibili candidaţi pentru Primăria Capitalei atât din interiorul partidului, cât şi din afara lui, urmând să câştige cel mai bine plasat în sondajele liberalilor.

„Cercetăm posibili candidaţi, atât candidaţi care sunt membri PNL astăzi, cât şi candidaţi care nu sunt membri PNL astăzi, dar care evident au afinităţi cu PNL. PNL va decide cel mai bun candidat. Candidatul care are cele mai bune date, notorietate, cotă de încredere, corespondenţa cu profilul dorit de cetăţenii Bucureştiului, intenţie de vot şi potenţial de creştere. În funcţie de aceşti parametri vom face analiza şi vom desemna cel mai bun candidat al PNL atât la Bucureşti, cât şi la nivelul sectoarelor, cât şi la nivelul fiecărui municipiu – reşedinţă de buget”, a precizat Orban.

În privinţa desemnării unui candidat comun cu USR PLUS pentru Primăria Capitalei, preşedintele PNL a afirmat că fiecare partid are diferite proceduri de desemnare, menţionând că ar fi de dorit ca mai întâi aceştia să-şi rezolve problemele interne şi după aceea să lanseze apeluri în această direcţie.

„Noi avem propria procedură de desemnare a candidatului la primar. Fiecare are diferite proceduri de desemnare (…). Să-şi rezolve problemele interne şi după aia să lanseze apeluri”, a susţinut Orban.

Precizările acestuia au survenit unor întrebări referitoare la includerea în sondaje a lui Rareş Bogdan, a Violetei Alexandru, a lui Iulian Ciucu şi a lui Ionel Dancă, pe care PNL intenţionează să le iniţieze pentru desemnarea candidatului liberal la Primăria Capitalei, dar şi legate de lansarea unui candidat comun cu USR PLUS.

Potrivit lui Orban, sondajul PNL va fi unul foarte amplu, care va cuprinde eşantioane reprezentative la nivelul Bucureştiului, al sectoarelor, dar şi la nivelul fiecărui municipiu – reşedinţă de judeţ.

„Şi în Bucureşti, ca în fiecare capitală – reşedinţă de judeţ fie au fost finalizate, fie sunt în curs de operare pe teren, fie urmează să înceapă culegerea datelor pentru sondajele de opinie pe care le realizăm pentru evaluarea candidaţilor PNL pentru funcţiile de primar în Bucureşti şi în municipiile – reşedinţă de judeţ. Testăm orice posibil candidat care ar putea să aibă şanse în competiţia pentru câştigarea primăriilor atât la nivelul Bucureştiului, sectoarelor Bucureştiului, cât şi la nivelul fiecărui municipiu – reşedinţă de judeţ. Facem un sondaj foarte amplu şi foarte serios, va fi un sondaj care va cuprinde eşantioane reprezentative la nivelul fiecărui sector, iar la nivelul Bucureştiului, va fi un eşantion reprezentativ de aproximativ 5.000 de persoane, ceea ce va face ca sondajul să fie extrem de serios şi să ne permită analiza mai multor teme de cercetare pe care ni le-am stabilit”, a arătat liderul liberal.

Loading...

Revista Presei