Cutremur pe scena politică! Femeia care va fi candidatul PNL la Primăria Capitalei! Generalul Pahonțu îi face deja campanie

Liviu Dragnea l-a numit personaj veninos pentru că ar fi încercat să controleze Guvernul PSD, când premier era Mihai Tudose, iar acum pare că revine în forță în jocurile politice. Renumitul general Lucian Pahonțu, cel care conduce Serviciul de Protecție și Pază (SPP) de mai bine de 13 ani, vrea să impună candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Surse politice au declarat pentru Capital, că acesta o vrea pe Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii ca și candidat al PNL pentru Primăria Capitalei. De altfel, conform acelorași surse, deja a fost în aplicare un plan de PR cu scopul de o promova pe care ar trebuie să-i învingă pe Gabriela Firea și Nicușor Dan în doar câteva luni, când vor avea loc alegeri locale.

Numirea Violetei Alexandru la ministerul Muncii nu a fost deloc întâmplătoare. Lia Olguța Vasilescu a reușit să-și crească enorm imaginea, abordând subiectul pensiilor regulat, fix din fotoliul pe care-l ocupă acum protejata generalului Pahonțu. Aceasta era deja o voce puternică în PSD, însă ceea ce a transformat-o în comunicatorul cel mai apreciat la nivel național a fost modul în care a gestionat portofoliul de la acest minister extrem de ofertant din punct de vedere electoral.

De altfel ea a și devenit purtător de cuvânt al PSD ulterior, iar astăzi continuă să aibă mesajele cu cel mai mare impact la public. O arată numărul mare de vizualizări al știrilor care o au drept personaj principal.

Strategia creată pentru propulsarea Violetei Alexandru

Mergând pe același algoritm, cei care creaza strategia de comunicare pentru Violeta Alexandru au încercat să o propulseze la ministerul Muncii tocmai pentru ca acesta să-i fie ca o trambulină în materie de imagine, doar că până în acest moment sondajele arată că nu prea le-a reușit. Violeta Alexandru nu este totuși Lia Olguța Vasilescu și nu are aceeași priză la public.

Însă, conform surselor Capital, în perioada următoare actualul ministru al Muncii ar urma să fie expusă într-o lumină favorabilă și să iasă foarte mult în evidență. Se pare că ar fi fost puși la bătaie mulți bani pentru ca reprezentanți ai mass media să o promoveze.

În aceste momente, în interiorul PNL se duc lupte aprige pentru împărțirea puterii în partid și mai ales a candidaturilor. Dacă Violeta Alexandru ar fi desemnată în acest moment candidatul PNL pentru Primăria Capitalei, ea ar avea șanse minime în fața unei Gabriela Firea extrem de determinate și mai ales în fața lui Nicușor Dan, care stă cel mai bine în sondaje.

Și Vlad Voiculescu, din partea PLUS, vrea Primăria Capitalei, semn că Bucureștiul este un pol al puterii extrem de important, mai ales că are în gestiune foarte mulți bani și instituții cheie, cum sunt de exemplu, spitalele.

Cert este că lupta pentru desemnarea candidaților la Primăria Capitalei este mai aprigă ca niciodată și pe masă sunt deja puși la bătaie foarte mulți bani pentru promovarea candidaților la candidaturi.

Loading...

Revista Presei