Dacă ați cumpărat acești biscuiți din supermarket, nu-i mâncați! S-a descoperit că sunt toxici! Este alertă sanitară

de: Ana Toma
15 dec. 2020
Dacă ați cumpărat acești biscuiți din supermarket, nu-i mâncați! S-a descoperit că sunt toxici! Este alertă sanitară

Pericol imens pe rafturile magazinelor. Un produs preferat de români a fost retras de pe piață. Inspectorii sanitari au constat o serie de nereguli privind conținutul acestuia. Cei care l-au consumat ar putea fi în mare pericol.

Românii care au cumpărat biscuiții Crackers cu susan ar pute fi în mare pericol. Acest lot a fost retras de pe piață în urma unei alerte europene. Cu alte cuvinte, produsul avea un conținut peste limita admisă a oxidului de etilenă din semințele de susan utilizate în compoziție.

Acest lucru a fost adus la cunoștință de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

”În urma unei alerte europene privind conţinutul peste limita admisă a oxidului de etilenă în seminţele de susan folosite la fabricarea produsului Crackers susan 150g , CROCO iniţiază o rechemare a produsului”, se arată în informarea Autorității Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Care este lotul periculos

Pentru românii care au deja produsele în case, aceștia trebuie să știe că loturile cu pricina au următoarele caracteristici: – Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g – Marcă: CROCO – Cod de bare al produsului: 5941194002959 – Prezentare: PUNGA 150g – LOT PRODUS lot L001051120, data fabricatie 05.11.2020 data expirare 02.08.2021.

În același timp, ANSVSA face un apel către care au cumpărat produsul. Aceștia sunt rugați să nu îl consume și să-l returneze în magazinul de unde l-au achiziționat.

”Produsele care poartă datele limită de consum menţionate mai sus vor fi retrase de la comercializare şi vor fi distruse. Cu toate acestea, unele dintre aceste produse au fost comercializate înainte de de initierea măsurii de retragere.

Cei care deţin aceste produse sunt rugaţi să nu le consume şi să le aduca înapoi la magazin”, mai anunţă ANSVSA.