Dalai Lama s-a vaccinat. Ce ser a ales și ce a transmis oamenilor de pe tot globul

06 mart. 2021
Dalai Lama s-a vaccinat. Ce ser a ales și ce a transmis oamenilor de pe tot globul
Foto: Japan Times

Dalai Lama s-a vaccinat sâmbătă la primele ore ale dimineații la un spital din Dharamsala. El a fost ținut observație timp de 30 de minute, iar apoi a fost lăsat să plece. Ajuns la 85 de ani, liderul spiritual tibetan a ținut să mulțumească Guvernului Indiei pentru facilitarea imunizării sale.

În plus, încă zece persoane din stafful său au primit vaccinul contra virusului care a blocat întreaga planetă. Serul ales a fost cel al Astra Zeneca, dezvoltat de Oxford și produs la una din fabricile de profil din India, transmite AP.

Mesajul lui Dalai Lama pentru omenire

Dalai Lama a ținut să trimită și un mesaj către oamenii de pe întreg globul. El le-a recomandat să se vaccineze și i-a sfătuit să aibă curaj pentru a putea reveni cu toții la normalitate.

„Pentru a preveni unele situaţii serioase, faceţi această injecţie. Este de foarte mare ajutor. Vreau să împărtăşesc – mai mulţi oameni, ar trebui să aibă curaj să facă această injecţie”, a spus Dalai Lama, care ar fi trebuit să primească vaccinul inițial cu mai bine de două luni în urmă, dar lucrurile au stagnat.

Cea mai importantă lecție oferită de Dalai Lama

„Ce mă surprinde cel mai mult la umanitate? Omul. Îşi sacrifică sănătatea pentru a face bani. Apoi îşi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea. Apoi este atât de nerăbdător cu gândul la viitor încât nu se bucură de prezent. Rezultatul e că nu trăieşte în prezent, dar nici în viitor. Trăieşte de parcă n-ar muri niciodată şi apoi moare fără să fi trăit„.