Dan Negru, în stare de șoc: „M-a năucit această veste”

Comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, Marius-Cristian Cîrlan, a decedat ieri la vârsta de 47 de ani, după o lungă şi grea suferinţă. Dan Negru a scris un mesaj pe Facebook, în care deplânge moartea managerului. 

„M-a năucit vestea despre Cristi Cârlan, vicepreședintele Steaua. A murit azi, la 47 de ani! Cancer. Unul dintre cei mai buni manageri pe care i-a avut sportul românesc. Mă leagă ani mulți de Cristi! Sunt multe sporturi cărora Cristi le-a dat avânt intr-o țară in care nimeni nu vede nimic in afara fotbalului!

Cristi credea că hocheiul, scrima, atletismul sau înotul merită aceeași atenție ca și fotbalul …

Până și bobul cu Georgeta Popescu, campioana olimpică de ieri, merita mai multe propte!

Ii pastrez mesajele prin telefon…

Și pozele cu Lăcătuș!

Mulțumesc, Cristi!” – a fost mesajul postat de Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Cine era Cristi Cîrlan

Din data de 17 decembrie 2019, colonelul Marius-Cristian Cîrlan îndeplinea, prin împuternicire, funcţia de comandant (preşedinte) al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti.

„După o grea şi lungă suferinţă, astăzi 20 ianuarie, a încetat din viaţă, la doar 47 de ani comandantul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, colonel Marius-Cristian Cîrlan. Colonelul Cristian Cîrlan şi-a dedicat viaţa şi cariera militară promovării educaţiei fizice şi sportului în Armata României, şi a sportului de mare performanţă din cadrul clubului de lângă inima sa, CSA Steaua Bucureşti”, se arată în comunicatul CSA Steaua.

Născut la 3 decembrie 1972, la Tecuci, Cristian Cîrlan a urmat studiile universitare în cadrul Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport (1991-1995), perioadă în care a fost brevetat ca paraşutist şi alpinist militar.

După obţinerea diplomei de licenţă, şi-a început cariera militară ca ofiţer de educaţie fizică militară şi sport la Batalionul 400 Infanterie Basarabi, Constanţa (1995-1999). Din această poziţie realizează, în 1997, prima revistă militare de educaţie fizică şi sport din armată – „Citius! Altius! Fortius!”

În anul 1999, face pasul către presa militară, activând în calitate de redactor pentru evenimente speciale, la săptămânalul „Observatorul militar” şi corespondent pentru emisiunile radio şi TV „Ora Armatei” – Radio România Actualităţi şi „Pro Patria” – TVR 1.

Autor a peste 200 articole şi reportaje pe teme sportive, sociale şi militare publicate în presa militară şi presa sportivă, organizator şi coprezentator a multor evenimente organizate de Clubul Sportiv al Armatei Steaua, în perioada 2001-2019.

În perioada noiembrie 2018 – decembrie 2019 ocupă funcţia de vicepreşedinte al CSA Steaua Bucureşti (locţiitor al comandantului pentru activitatea sportivă de performanţă), mai întâi împuternicit, iar apoi, de la 1 mai 2019 numit pe această poziţie.

Loading...

Revista Presei