Dăncilă e în stare de șoc! Este pe cale să piardă absolut tot

10 ian. 2020
Dăncilă e în stare de șoc! Este pe cale să piardă absolut tot

După ce a pierdut funcția de premier, la scurt timp a pierdut-o și pe cea de președinte al Partidului Social Democrat. Acum, Viorica Dăncilă este pe cale să piardă și speranța că va mai avea vreo funcție în lumea politică.  

Mai precis, Viorica Dăncilă ar putea rămâne fără mandatul de parlamentar promis în schimbul demisiei din fruntea PSD.

În 2019, actualul președinte al PSD, Marcel Ciolacu, i-a promis Vioricăi Dăncilă că va ocupa un loc eligibil pentru funcția de parlamentar dacă își dă demisia din funcția de președinte al PSD.

Se pare că scad șansele Vioricăi Dăncilă de a ajunge parlamentar din partea PSD. Deocamdată este o opinie a unui lider PSD, făcută în direct la Digi 24.

Totul a plecat de la anunțul făcut de Claudiu Manda, că PSD nu va mai pune „proști în funcții publice”.

Astfel, primarul Sectorului 1 Daniel Tudorache a declarat, joi, că şansele ca Viorica Dăncilă să fie pe lista PSD la parlamentare sunt tot mai mici, chiar dacă i se promisese un loc la alegeri, în schimbul demisiei de la şefia partidului.

Întrebat mai departe dacă sunt şanse ca Viorica Dăncilă să se regăsească pe listele PSD la parlamentare, Tudorache a replicat: „Păi vedem, dacă colegii mei ies şi spun în continuare sau merg cu acest slogan, şansele sunt din ce în ce mai mici să fie.”

De curând, Viorica Dăncilă a revenit în spațiul public cu o postare pe Facebook, semn că ar dori să reînceapă să activeze în lumea politică.

În şedinţa Comitetului Executiv de la finalul lunii noiembrie, Viorica Dăncilă a anunţat că demisionează de la şefia PSD. În discuţiile de la reuniunea social-democraţilor, fostului premier i-ar fi fost promisă şefia organizaţiei de femei a PSD precum şi un loc de parlamentar de Teleorman, dacă demisionează. De atunci Marcel Ciolacu conduce interimar partidul.

Tot în luna noiembrie a anului trecut, Viorica Dăncilă i-a reproşat Olguţei Vasilescu că soţul acesteia, Claudiu Manda, ar fi spus că nu vrea să susţină în campanie „o proastă”, conform unor surse politice participante la şedinţă.