De câte ori este corect să te speli pe față? Dermatologii trag un semnal de alarmă și explică în detaliu cum trebuie să procedăm

spalat pe fata apa

Toți suntem obișnuiți să ne spălăm pe față dimineața când ne trezim, însă de câte ori trebuie să facem acest lucru în timpul zilei? Dermatologii ne spun de câte ori trebuie să ne spălăm tenul pentru a-l păstra curat, dar și modul în care bacteriile se adună cel mai mult.

Chiar dacă simți că trebuie să te speli pe față de mai multe ori pe zi, dermatologii sunt de părere că ideal ar fi ca tenul nostru să fie curățat de două ori pe zi. În cazul în care o vei face de mai multe ori, vei putea constata că tenul tău devine mai iritat, uscat, iar sensibilitatea lui va din ce în ce mai crescută.

Good Housekeeping a consultat doi dermatologi, iar potrivit acestora, cele mai multe bacterii apar pe ten în timpul nopții, astfel că, spălatul de dimineață este pe primul loc, urmat de cel de seară.

”Bacteriile se inmultesc pe tenul tau noaptea, cand dormi, asa ca trebuie sa te speli dimineata”, explica Debra Jaliman, profesor asistent de dermatologie la Icahn School of Medicine at Mount Sinai si autoare a cartii „Skin Rules: Trade Secrets from a Top New York Dermatologist”.

De ce trebuie să te speli de două ori pe zi

De asemenea, Mona Gohara, profesor asociat de dermatologie la Yale School of Medicine este de părere că ca spalatul pe fata dimineata este important, nu doar pentru a te ajuta sa te trezesti, ci si pentru a-ti improspata chipul si a-l pregati pentru rutina de ingrijire a tenului.

În ceea ce privește curățarea tenului seara, această acțiune este complet necesară având în vedere resturile de machiaj, cremele uleiulrile și cel mai important, impuritățile acumulate pe timpul zilei. În cazul în care vei evita splăatul pe față seara, te-ai putea confrunta cu pori înfundați, susține Dr. Jaliman.

Dermatologii le mai recomandă persoanelor care optează pentru produsele de îngrijire ale tenului să nu le folosească în exces. Aceste trebuie folosite doar seara, iar dimineața tenul trebuie spălat doar cu puțină apă caldă.

Citește și:

Revista Presei