De câte ori pe săptămână este corect să te speli pe cap? Experta Johanne Herald a spus de ce factori este obligatoriu să ținem cont

de: Ana Toma
13 mart. 2021
De câte ori pe săptămână este corect să te speli pe cap? Experta Johanne Herald a spus de ce factori este obligatoriu să ținem cont
Sursa Foto: Shutterstock

Toți am auzit de când suntem mici că trebuie să ne spălăm pe cap o singură dată, la finalul fiecărei săptămâni, însă este acest lucru benefic pentru scalpul nostru? Ne face bine sau ne poate crea probleme mari din punct de vedere al sănătății firului de păr.

Ei bine, totul depinde de la o persoană la alta. Există mai multe tipuri de păr, iar modul de îngrijire diferă de la un tip la altul. Unele persoane se confruntă cu o îngrășare a firului de păr la doar una sau două zi după spălare, pe când altele pot sta și o săptămână fără a obseva vreo schimbare.

Cât de important este spălatul pe cap 

Stephanie Sey, expert în cadrul companiei Nizoral a vorbit despre acest lucru și a spus cât de importantă este spălarea părului. Potrivit acestia, persoanele care nu se spală atât de des pe cap, pot acumula celule de piele moartă, praf, dar și paraziți, motiv pentru care, spălatul regulat pe cap și adăugarea unui balsam, sunt esențiale. 

De asemenea făcând acest lucru ne protejăm săătatea scalpului, dar și a firului de păr, care va putea crește așa cum ne dorim, fără a fi deteriorat și fără a ne confrunta cu alte tipuri de probleme. 

“Ne spalam parul pentru a mentine sanatatea scalpului, pentru a intretine cresterea sanatoasa a parului si pentru a conferi volum si o anumita forma coarfurii noastre. Atunci cand nu te speli des pe cap, se acumuleaza multe celule de piele moarta, transpiratie, praf si paraziti, cum sunt ciupercile. De aceea, este important sa ne spalam pe cap si sa folosim un balsam hidratant pe intreaga lungime a firului de par”, susține Stephanie Sey.

Cât de des trebuie să te speli pe cap

Am aflat de ce trebuie să ne spălăm pe cap, iar acum trebuie să aflăm și cât de des trebuie să facem acest lucru. Ei bine, conform specialistei, nu există un număr fix de spălări pe cap, pentru că totul depinde tipul de păr pe care o persoană în are. 

Cert este că trebuie să ne spălăm obligatoriu odată pe săptămână, deci să nu neglijăm acest aspect. Johanne Herald, senior stylist la Charles Worthington Salons a prezentat și criteriile în funcție de care o persoană trebuie să se spele sau nu mai des pe cap. 

“Ca de repede se ingrasa parul? Te mananca pielea capului? Se formeaza multa matreata? Odata ce ai descoperit raspunsul la aceste intrebari, ar trebui sa poti sa stabilesti o frecventa a numarului de spalari pe cap”, a spus aceasta. 

Unele persoane se spală zilnic

Obiceiurile unei persoane contează și ele. Există oameni care fac sport, transpiră și simt nevoia să se spele în fiecare zi după antrenament, pe când alții preferă să rămână așa. Există de asemenea și semne pe care le confundăm.

Atunci când observăm că avem vârfurile uscate, problema nu ar putea fi de la alimentație, ci din cauza modulu în care ne spălăm părul. Specialista în domeniu susține că dacă ne spălăm părul agresiv și folosim prea mult balsam sau prea multă apă fiernbinte, acesta ar putea fi rezultatul. 

“Cea mai des intalnita plangere este legata de faptul ca radacinile devin uleioase, iar varfurile se usuca. Acest lucru se poate intampla pentru ca parul este spalat prea agresiv, se foloseste prea mult balsam, apa este prea fierbinte sau ne spalam in graba dimineata, inainte de a pleca de acasa”, a mai spus Herald.

În consecință, fiecare persoană poate alege cât de des vrea să se spele pe cap, însă nu trebuie niciodată să treacă mai mult de șapte zile de la ultima spălare. Ne-am putea confunta cu probleme grave la nivelul scalpului pe care cu siguranță nu ni le dorim.