De ce te doare când îți prinzi părul în coadă? Ce boală provoacă obiceiul

suplimente-nutrienti-impotriva-caderii-parului

S-a aflat de ce te doare scalpul atunci când îți prinzi părul în coadă foarte strâns. Medicii au o explicație foarte logică pe care sigur nu o știai.

Deși poate fi extrem de elegantă, coada ponytail poate fi și foarte incomodă, mai ales după câteva ore.

Totul se întâmplă din cauza nervilor de la nivelul scalpului.

„Exista nervi sensibili la durere la nivelul scalpului. Atunci cand exista tractiune asupra acestora, cum ar fi senzatia de tragere, pe masura ce durata creste, acesti nervi devin din ce in ce mai sensibili. In cele din urma, semnalul de durere este transmis creierului”, explica Wade Cooper.

Acest obicei poate duce la inflamarea foliculilor de păr. Aceștia se pot inflama și chiar îi puteți pierde. Totul se petrece din cauza presiunii asupra terminațiilor nervoase.

Ce este Alodnia?

„Alodnia este un termen medical fantezist pentru a descrie cand senzatia de atingere este perceputa ca durere de catre creier”, a spus profesorul de neurologie Kiran Rajneesh pentru Huff Post.

Durerea poate fi provocată și de periere

„Stimulii care nu ar trebui sa fie durerosi devin suparatori. Nu ne-am astepta ca senzatia de a purta o coada de cal sa fie dureroasa, dar poate fi”, a afirmat Deena Kuruvilla, profesor asistent de neurologie.

„Nu putem controla intotdeauna aceste lucruri, dar daca stiti ca aveti aceasta problema, poate fi utilil sa o pre-tratati cu un antiinflamator precum ibuprofenul sau naproxenul”, a spus Kuruvilla.

Mai mult, medicii susțin că această coafură poate provoca alopecie.

Alopecia constă în căderea parului şi poate fi de mai multe tipuri. Aceasta se manifestă prin căderea părului în anumite porţiuni ale scalpului, dar şi de pe faţă sau căderea genelor ori a sprâncenelor.

Revista Presei