De excepție! Jurnalistul român celebru care a câștigat un premiu de 1,5 milioane de dolari! Cum a dat marea lovitură

paul radu

Am interacționat cu el în urmă cu câțiva ani, dar abia în 2018 am reușit să-i iau primul interviu. Este greu să-l prinzi liber, pentru că trăiește periculos și se află mai tot timpul în mijlocul unei investigații complexe, care implică mafie și corupție. Este vorba despre Paula Radu, co-fondatorul Rise Project, care tocmai a câștigat un premiu de 1,5 milioane de dolari în domeniul antreprenoriatului social.

„Înainte de Rise a fost Organized Crime and Corruption Reporting Project, care astăzi este cea mai mare rețea de jurnaliști de investigație din lume. Când urmărești banii, politicienii corupți, organizații mafiote este important să ai o rețea în întreaga lume ca să poți pune totul cap la cap”, mi-a povestit acesta într-un interviu extrem de interesant.

Paul Radu este unul dintre cei mai buni jurnaliști de investigație din România, poate chiar cel mai bun. De altfel el este recunoscut și la nivel mondial. Face parte din cea mai mare rețea trasnfrontalieră de jurnaliști de investigație din lume, pe care chiar el a (co)fondat-o în urmă cu 10 ani. Organized Crime and Corruption Reporting Project investighează cu succes crima organizată la nivel global.

Cum a ajuns cel mai bun

În România, Paul a fondat Rise Project împreună cu alți jurnaliști și reușește foarte des să rezolve puzzle-uri complexe, pe care doar prin filme le mai vedem.

A primit burse de prin toate părțile lumii, cea mai sonoră fiind cea de la Stanford. A lucrat mereu în departamentele de investigații ale unor publicații prestigioase din țară sau din străinătate, ultimul job în presa tradițională fiind la Evenimentul Zilei. Dar a simțit nevoia de mai mult. Setea de aventură, dorința de cunoaștere, de a face dreptate și de a ajuta oamenii oferindu-le o informație curată și bine documentată l-a determinat să creeze un alt gen de presă. Și așa a luat naștere Rise Project.

„Jurnalist de investigație care învață tot timpul și care încearcă să facă anchete cât mai interesante pentru public. Mai mult de 3 cuvinte…”, așa s-a descris Paul în trei cuvinte.

Citește și:

Revista Presei