De mâine, absolut toate magazinele din România sunt obligate să facă asta!

Card

Guvernul României anunță măsuri fără precedent în România, din cauza epidemiei de coronavirus. Ministrul de Interne a venit cu o serie de precizări, importante pentru toți românii. 

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că magazinele vor trebui să dezinfecteze cărucioarele şi să ia măsuri pentru evitarea aglomerării.

„Se aprobă instituirea obligaţiei pentru unităţile de alimentaţie publică, de exemplu hypermarket, supermarket, market, magazine de cartier etc., de a lua măsuri în privinţa dezinfecţiei frecvente a suprafeţelor expuse: cărucioare, balustrade, coşuri de cumpărături, clanţe de uşi, butoane de la lifturi, grupuri sanitare etc. şi instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane, în special în zonele caselor de marcat în toate spaţiile comerciale.

Această măsură se va implementa pe baza recomandărilor Ministerului Sănătăţii în termen de 48 de ore de la adoptarea prezentei hotărâri”, a spus Vela.

Angajaţii să lucreze de acasă

Marcel Vela, a declarat, de asemenea, că se vor transmite circulare către instituţiile publice şi private pentru analizarea posibilităţii ca angajaţii să lucreze de acasă.

„Se vor transmite circulare către toate instituţiile publice şi private în vederea analizării posibilităţii desfăşurării muncii la domiciliu pentru o parte din personal, în temeiul dispoziţiilor art. 108, 110 din Legea 53/2003, Codul Muncii, coroborat cu art. 2 din Legea 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă, acolo unde este posibil”, a anunțat ministrul.

Citește și:

Revista Presei