De necrezut! Ce salariu încasează un agent de la Poliția Animalelor. Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa sume

de:
13 ian. 2021
De necrezut! Ce salariu încasează un agent de la Poliția Animalelor. Nimeni nu s-ar fi așteptat la așa sume

Instituția pe care foarte multă lume o aștepta a devenit realitate. Poliția Animalelor a fost înființată de fostul ministru de Interne, Marcel Vela, iar iubitorii de animale s-au bucurat enorm de aceast lucru. Puțini știu însă cât ajunge să câștige un agent într-o astfel de instituție nou înființată.

Potrivit voceabanilor.ro, în ciuda faptului că Poliția Animalelor este încă la început de drum, cei care lucrează aici încasează salarii destul de consistente, motiv pentru care sumele au creat o serie de nemulțumiri în rândul oamenilor legii.

Polițiștii sunt total nemulțumiți

Polițiștii care sunt mai vechi în sistem s-au declarat complet nemulțumiți de sumele oferite de noua instituție de stat. Aceștia sunt de părere că toate resursele umane și logistrice ar trebui folosite pentru a rezolva alte probleme mai mari ale statului și nicidecum cele ale animalelor.

De asemenea, oamenii legii susțin că România are încă din anul 2004 o legislație care prevede pedepsirea celor ce maltratează animale, iar această lege prevede și sancţiuni penale, nu doar contravenţionale.

Este de înțeles totuși de unde vin nemulțumirile oamenilor care au vechime în sistem. Asta pentru că salariile de la Poliția Animalelor pot fi chiar mai mari decât ale acestora.

Ce studii trebuie să aibe angajații 

Cosmin Andreica, Președintele Sindicatului EUROPOL a vorbit despre despre salariile care se pot câștiga în cadrul Poliției Animalelor.

Potrivit acesteia, sumele câștigatevariază în funcție de studiile și de vechimea persoanei care dorește să se angajeze. Astfel, cei care au studii în medicina veterinară pot obține un grad mai mare și vor încasa salarii chiar și de 7.000 de lei.

Nici simpli agenți nu primesc salarii mici. Cei care nu au prea multe studii în acest domeniu, pot încasa, lunar, suma de 3.5000 de lei.

Ce salarii primesc angajații de la Poliția Animalelor

”Ajungând peste noapte poliţişti, ei vor beneficia şi de vechime în specialitatea studiilor absolvite, adică de medicină veterinară, şi vor obţine şi gradul de comişar şef, cel mai probabil.

Putem vorbi chiar şi de salarii de 6-7.000 de lei pentru un comisar şef cu funcţie de conducere, în timp ce pentru agent salariul va fi undeva la 3.500 de lei”, a spus Cosmin Andreica, pentru Alpha News.

Dincolo de aceste salarii, președintele Sindicatului EUROPOL a precizat că există și o mare temere în sistem cu privire la competențele angajaților. Cu alte cuvinte, Cosmin Andreica este de părere că în sistem ar putea intra medici veterinari care nu sunt bine pregătiți și care nu ar putea gestiona toate situațiile care apar, însă văd Poliția Animalelor ca o oportunitate pentru ei pe care nu o pot rata.

Poliția Animalelor a fost înființată în toamna anului trecut, iar potrivi fostului ministru de Interne, Marcel Vela, instituția urma să aibă structuri în toate judeţele şi urma să funcționeze cu 488 de angajaţi şi 88 de medici veterinari.