Decizia care a uluit toată planeta! Se schimbă rugăciunea Tatăl nostru! Cum se va rosti aceasta în biserici

30 ian. 2020
Decizia care a uluit toată planeta! Se schimbă rugăciunea Tatăl nostru! Cum se va rosti aceasta în biserici

Rugăciunea Tatăl nostru este fără doar și poate cea mai populară și cea mai cunoscută din lume. Bizar este că după sute de ani, Biserica Catolică din Italia a decis să opreze o modificare. Noua versiune se va auzi din toamnă și va suferi o modificare minoră, ce-i drept.

Așadar invocația ”Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu ”Nu ne abandona în ispită”. Noua formulare va începe să fie auzită și rostită în biserici începând cu 29 noiembrie 2020, prima duminică a noului an liturgic după ritul roman sau latin, iar Teologul Bruno Forte susține că astfel, rugăciunea este mai aproape de intențiile lui Iisus, potrivit vaticannews.va.

De ce această modificare subită?

Teologul Bruno Forte a fost cel care a venit cu o explicație pertinentă referitoare la modificarea bizară, care a făcut înconjurul planetei. Aceasta aexplicat că, în realitate, textul grecesc folosește un verb care înseamnă literalmente ”a ne duce, a ne conduce”.

Se pare că traducerea latină a cuvântului ”inducere” putea să facă referință la omologul grecesc. Dar, în italiană ”indurre” înseamnă ”a împinge la…”, la urma urmei, a face în așa fel încât aceasta să se întâmple. Rezultă ciudat, de aceea, faptul că-i putem spune lui Dumnezeu ”nu ne împinge să cădem în ispită”.

Pe scurt, traducerea cu ”nu ne împinge la…” nu rezultă a fi una fidelă», susţine Bruno Forte.