Decizia care va revolta milioane de români! Ce nu mai ai voie să faci de Crăciun: Obiceiul interzis de fostul Guvern

18 nov. 2019
Decizia care va revolta milioane de români! Ce nu mai ai voie să faci de Crăciun: Obiceiul interzis de fostul Guvern

Va ieși un scandal imens. Este decizia care va revolta milioane de români! Ce nu mai ai voie să faci de Crăciun. Este obiceiul interzis de fostul Guvern.

Crăciunul acesta nu va mai fi la fel pentru milioane de români. Asta se datorează fostului Guvern care a luat o decizie cel puțin surprinzătoare.

Reguli noi la tăierea porcului de Crăciun

Noile reguli în privința tăierii porcului de Crăciun au creat un val de nemulțumiri printre crescătorii de porci. Sacrificarea porcilor în gospodării se mai poate face acum numai sub supravegherea unui veterinar, stabilește o directivă a Ministerului Agriculturii. Teoretic, se poate. Practic, spun oamenii, regula este aproape imposibilă în condițiile în care nu avem suficienți medici veterinari.

Noua directivă, semnată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, a intrat în vigoare de o săptămână. Direcțiile sanitar-veterinare au anunțat primăriile care, la rândul lor, au început să îi instruiască pe oameni.

Deși primarii evită să critice noua măsură, oamenii sunt revoltați și spun că autoritățile decid împotriva lor, nicidecum pentru a-i sprijini.

Medicii veterinari au plecat la muncă în străinătate

Mare parte din medicii veterinaru au plecat la muncă în străinătate. Medicii veterinari și-au abandonat meseria sau au plecat în străinătate. „Sunt medici care au preferat să se ocupe de alte activități, în alte domenii. Pentru că, la ora actuală, din cauza deficitului de animale, nu mai asigură veniturile necesare funcționării unor astfel de cabinete. (…) cu greu facem față. Și noi suntem destul de puțini”, spune Veronel Bolborea, director DSVSA Olt, conform Digi24.

Același ordin al ministrului prevede și o limitare a numărului de porci crescuți într-o gospodărie la maximum 5 animale.