Decizia e în Monitorul Oficial! Ce vor primi în 2020 cei care au ieșit deja la pensie

23 dec. 2019
Decizia e în Monitorul Oficial! Ce vor primi în 2020 cei care au ieșit deja la pensie

Vești importante pentru cei care au ieșit la pensie. 2020 va fi și el un an al reducerilor pentru pensionarii români. Totul este prevăzut în Ordonanța 77/2019.

Aceasta a fost prelumgită recent. Astfel, pensionarii au primit transport gratuit pentru încă doi ani de zile. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.

Ceu care au ieșit deja la pensie pot circula cu trenul, în limita a 6 călătorii pe an. Aceștia vor avea o reducere de 50% din tariful tuturor călătoriilor indiferent de cursă sau tren (Regio sau Interregio).

Veteranii de război sunt cei mai avantajați. Aceștia beneficiază de 12 călătorii gratuite, dus-întors sau la 24 de călătorii simple. Călătoriile neutilizate pe parcursul unui an se pierd.

Potrivit legii, cei care nu vor să beneficieze de aceste călătorii, pot oferi aceste facilități unui membru din familia sa.

De asemenea, Veteranii de război decorați cu Medalia “Crucea comemorativă a celui de-al doilea război mondial, 1941-1945”, cei nedecoraţi, precum şi văduvele de război au dreptul la 6 călătorii interne gratuite, în regim dus-întors, sau la 12 călătorii simple, în cursul unui an calendaristic, la tren de orice rang. Cei decoraţi cu Medalia “Crucea comemorativă…” pot călători la clasa I, iar cei nedecoraţi şi văduvele la clasa a II-a.