Decizia luată de Antena 3. O televiziune din România tocmai s-a vândut

mihai-gadea-640×400

O televiziune din România tocmai s-a vândut. Este vorba despre un post TV local din Vâlcea pe care l-au cumpărat proprietarii Antena 3. 

Astfel, rețeaua de televiziuni locale a Antenei 3 crește cu un nou post. Consiliul Național al Audiovizualului a aprobat preluarea de către Antena 3 a licenței Vâlcea 1, post local cu peste 20 de ani vechime.

Conform informațiilor paginademedia.ro, odată cu preluarea, licența Vâlcea 1 va trece printr-o serie de modificări, aprobate de asemenea de CNA:

Schimbarea denumirii din Vâlcea 1 în Antena 3
Modificarea profilului din canal generalist, în post tematic de știri.
Modificarea formatului de difuzare din SD în SD și HD.
Modificarea structurii de programe, astfel încât, postul să difuzeze retransmisie Antena 3 în proporție de 90%. Postul va rămâne cu program local două ore pe zi, în timpul săptămânii, respectiv trei ore pe zi sâmbăta și duminica.

Pentru supraviețuire

„După 26 de ani de existență Vâlcea 1, trebuie să vin în fața dumneavoastră cu o explicație a acestei cerei. Pe piața locală sunt trei posturi de televiziune. Am susținut de-a lungul acestor ani calitatea unor programe, echidistanță și este din ce în ce mai greu într-un județ cu o situație economică slabă. Nu poți să menții ștacheta atât tehnic cât și editorial,” a declarat Camelia Tănase, director general Vâlcea 1.

„Decizia este complexă și complicată, dar cam așa s-a ajuns la concluzia că pentru eficiență, pentru supraviețuire, pentru claitatea programelor, chiar dacă mai puține, e nevoie să cesionăm licența și să facem acest pas,” a mai spus Camelia Tănase.

Revista Presei