Toggle Menu
  1. Home/
  2. Politică/

Decizie de ultimă oră! Ce au de gând Dragnea și Tăriceanu cu Casa Regală

  1. Home/
  2. Politică/

Deși până nu demult, atât Liviu Dragnea, cât şi Călin Popescu Tăriceanu susțineau intens reglementarea statului juridic al Casei Regale, acum pare că s-au răzgândit. Președintele Camerei Deputaților și președintele Senatului au cerut, în calitate de iniţiatori, retragerea proiectului pe care l-au tot promovat intens în ultima perioadă. Solicitarea a fost depusă la Biroul Permanent al Senatului.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, au depus, pe 7 noiembrie, o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României, care prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat. Potrivit expunerii de motive, iniţiativa legislativă urmăreşte recunoaşterea personalităţii juridice pentru Casa Regală a României, scrie stiripesurse.ro

De asemenea, se urmăreşte recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat, între atribuţiile căruia se află adoptarea Statutului Casei Regale a României, instituirea unui serviciu administrativ al Casei Regale a României, strict în scopul îndeplinirii atribuţiilor sale publice, care să fie finanţat de la bugetul de stat, în limita alocării bugetare şi atribuirea în folosinţă gratuită (cu păstrarea dreptului de proprietate publică al statului) a Palatului Elisabeta, ca sediu al Casei Regale a României. „Finanţarea cheltuielilor de funcţionare curentă ale Casei Regale a României se asigură de la bugetul de stat, în limita aprobată anual prin Hotărâre a Guvernului”, potrivit textului normativ.

Citește și…

Imagini de colecție! Laura Codruța Kovesi, în pantaloni scurți, la baschet, acum 20 de ani

Cel mai renumit medic în boli infecțioase, apel către Ministerul Sănătății: Toți românii să fie testați de urgență pentru aceste 3 boli!

Lovitură de teatru! Soțul Ilincă Vandici a avut o idilă cu Andreea Țonciu! Ce reacție a avut vedeta Kanal D

Cristina Mihai/ Sursa foto: jurnalul.ro