Demisia anului în televiziune! Este apusul unei ere: paguba este de miliarde de euro

03 sept. 2021
Demisia anului în televiziune! Este apusul unei ere: paguba este de miliarde de euro
Televiziune

Este apusul unei ere în televiziune. Cel care era considerat un mare geniu în televiziune a eșuat în proiectul de la care mulți așteptau rezultate spectaculoase. În luna iulie a acestui an, o firmă de IT din Timișoara cerea insolvența Aleph News, postul fondat de Adrian Sârbu.

Acesta a reușit să atragă fonduri americane, mai exact miliardarul Ronald Lauder a investit în noul proiect, dar pare că nu a tras deloc un rezultat câștigător. Pentru anul 2020, Aleph News raportează pierderi de 6,1 milioane de euro, având venituri de doar 620.000. Iar cifrele nu arată bine nici în continuare.

Un eșec de miliarde de euro

Audiențele sunt minime, cu zero în față și nu există prea mult potențial de creștere. Românii nu au gustat modelul Star Trek, dar Adrian Sârbu insistă cu această idee care nu place deloc publicului.

Oamenii de bază au început să plece unul câte unul, acuzând și un comportament nepotrivit din partea lui Adrian Sârbu, care pe vremuri a făcut istorie la PRO TV. Acum Costi Mocanu, unul dintre cei mai importanți colaboratori ai Aleph News și cel care era și prezentator al emisiunii SHTIU a decis să plece și el.

Costi Mocanu și Felix Drăghici

În trecut, acesta a fost chiar director al PRO TV. Apoi a prezentat Ninja Warrior și era comentator al celor mai importante meciuri difuzate de postul din Bulevardul Pache Protopopescu.

De ce pleacă și Costi Mocanu de la Aleph News

„Am încheiat contractul şi momentan nu îl mai prelungesc. Nu am întrunit condiţiile necesare pentru continuarea colaborării cu Aleph. Sunt mulţumit că am regăsit redacţia şi am întâlnit oameni de mare ispravă în echipa Ştiu, cărora le mulţumesc. Cred că le datorez asta celor cu care am lucrat”, a declarat Costi Mocanu pentru Paginademedia.ro.

Acesta a spus că nu știe exact ce va face în continuare, dar în mod cert presă într-o formă sau altă. În urmă cu câteva luni și colegul lui Felix Drăhici a părăsit Aleph News. În prezent, acesta lucrează la Antena 1 pe partea de marketing și vânzări alături de alte două nume grele, care au plecat din PRO TV, Anca Budinschi și Zoe Vasilescu.

Practic aproape întreg postul de televiziune s-a mutat la Antena 1 și cu toate acestea PRO TV continuă să fie lider detașat de audiență.