Descoperire nouă a cercetătorilor: ce se întâmplă dacă îți prepari ceaiul la cuptorul cu microunde. Este invers de cum crede toată lumea

09 oct. 2020
Descoperire nouă a cercetătorilor: ce se întâmplă dacă îți prepari ceaiul la cuptorul cu microunde. Este invers de cum crede toată lumea

Ceaiurile au nenumărate proprietăți benefice organismului, însă cele mai noi studii arată că acestea ar putea fi și mai bine valorificate dacă ar fi preparate la cuptorul cu microunde. 

Cercetătorul Quan Vuong de la Universitatea Newcastle, din statul australian New South Wales s-a dedicat găsirii unor modalități prin care produsele naturale să fie cât mai bine valorificate, prin extragerea compușilor bioactivi cu capacități antioxidante.

Astfel, acesta a constatat că băutura preparată la microunde activează un procent de până la 80% din compușii de cafeină, teanină și polifenoli, obținându-se cel mai bun gust posibil și totodată cele mai mari beneficii pentru sănătate.

Cafeina este stimulentul care îmbunătățește concentrarea și îmbunătățește timpul de reacție, datorită efectului său de a stimula inima și sistemul respirator, printr-un aport suplimentar de oxigen în creier.

Teanina este acel aminoacid care este esențial pentru relaxare.

Polifenolii ajută la ameliorarea tensiunii arteriale, la scăderea colesterolului și la un mai bun control al glicemiei.

„Această metodă a fost testată doar pentru ceaiul negru și cel verde, însă Quan Vuong este de părere că aceasta va funcționa în cazul tuturor sortimentelor de ceai. Practica de a lăsa pliculețul de ceai mai puțin de 1 minut în cană este considerată ca fiind greșită de către Quan Vuong.

Lăsând pliculețul atât de puțin timp în apa fierbinte sunt extrase doar 10% dintre substanțele care pot avea un rol important pentru organism. Pentru a ne bucura de toate proprietățile unui ceai, ar trebui ca acesta să fie preparat la o temperatură de 80 de grade, timp de 20 de minute,” mai spune cercetătorul.

Cum prepari cel mai bun ceai

Toarnă apa fierbinte peste pliculețul de ceai sau frunzele uscate. Pune mai apoi preparatul la microunde, timp de 30 de secunde. Apoi, lasă-l să se odihnească pentru 1 minut. Bea măcar 3 căni de ceai pe zi și efectele minune vor începe să se vadă în cel mai scurt timp.