Descoperire revoluționară: există Iisus Hristos din punct de vedere științitific? Celebrul profesor Dumitru Constantin Dulcan vine cu explicații extrem de importante pentru fiecare

15 dec. 2020
Descoperire revoluționară: există Iisus Hristos din punct de vedere științitific? Celebrul profesor Dumitru Constantin Dulcan vine cu explicații extrem de importante pentru fiecare

Îndoiala este cel mai mare dușman în calea înfăptuirii dorințelor noastre. Credința de nezdruncinat este cea care ne duce spre liniște, armonie și o viața așa cum ne dorim cu adevărat și cum cerem să o avem. Nimic din toate acestea nu poate fi posibil în absența lui Dumnezeu.

Știința a cercetat mult acest aspect: există oare Dumnezeu? Există Iisus Hritsos? Celebrul neurolog și neuropsihiatru, cercetător de renume mondial, profesorul Dumitru Constantin Dulcan are un răspuns clar: DA. Și totul este dovedit din punct de vedere științific, nu doar religios.

Eu nu cred în Iisus doar pentru că aşa am fost educat de părinţi. Sunt un intelectual trecut prin şcoli, care a căutat să-şi explice lumea. Dar dintre toate ma­rile spirite care au trăit pe Terra (Buda, Confucius, Pi­ta­gora etc) Iisus are cea mai perfectă acoperire ştiinţi­fică. Am luat rând pe rând toate noţiunile predicate de el şi toate pot fi explicate în termenii ştiinţelor actuale. Vă dau doar un exemplu. Ce înseamnă iertarea?

Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere ştiinţific, prin iertare, la nivel de ADN, modelul negativ este pur şi simplu şters şi se instalează în corp o bună chimie şi un echilibru ener­getic. E fantastic, e pur şi simplu ca resetarea unui com­puter. Despre puterea credinţei, am vorbit deja. Iisus ar fi putut zice „eu te-am vindecat”, dar a ales să spună „credinţa ta te-a vindecat”.

Când crezi, îţi mo­bilizezi toate mecanismele de vindecare. Dar a şti că Dumnezeu există nu e totul. Doar religia îţi dă trăirea emoţiei transformatoare, acea deschidere a sufletului prin care trăieşti cu adevărat relaţia cu Dumnezeu. Nu doar mersul la biserică e important, ci şi puterea ru­găciunii pe care o poţi face oriunde„, a explicat Dumitru Constantin Dulcan într-un interviu pentru Formula As.

De ce îl neagă știința pe Dumnezeu?

Știința și religia ar trebui să-și dea mână pentru că servesc același scop și nu se exclud. Atât Biserică, cât și oamenii de știință au greșit de-a lungul timpului pentru că nu au lucrat practic împreună, mergând pe căi separate. Există un singur Dumnezeu pentru toți, chiar dacă-l numin diferit, sugerează profesorul Dumitru Constantin Dulcan, care este convins că la un moment dat va exista o unificare a tuturor religiilor împreună cu știința.

Din păcate, istoria ne dovedeşte că şi ştiinţa a gre­şit, negându-l pe Dumnezeu, şi Biserica a greşit, ar­­zân­du-l pe Giordano Bruno pe rug sau condam­nându-l pe Galilei. 200 de ani i-au trebuit Bisericii să accepte că pământul se învârte în jurul soarelui şi nu in­vers. În viitor, ştiinţa şi religia trebuie să-şi dea mâna, să se întâlnească la jumătate de drum, pentru a ajunge la o singură teorie care explică lumea.

Orice excludere a unei părţi sau aducere la exagerare a alteia duce la rigiditate sau fanatism. Fundamentaliştii susţin că la Dumnezeu nu se ajunge decât pe o singură cale. Şi totuşi, Dumnezeu însuşi ne spune prin o mie de surse că drumurile spre el sunt nenumărate. Vârful mun­telui e unul singur, indiferent pe ce versant îl urci. Până la urmă, religiile vor ajunge la o concordie uni­versală. Nu este admisibil să spun că, dacă eu sunt ortodox, iar tu catolic, eu sunt agreat de Dumnezeu, şi tu nu.

Timpul nostru în raport cu timpul de dincolo este doar o clipă fără importanţă. Venim de undeva şi plecăm spre altceva, viaţa pe Pământ e doar o scurtă vizită, o lecţie pentru evoluţia noastră. Facem cu toţii parte dintr-un plan divin şi suntem trimişi aici cu o misiune. Venim cu un bagaj de talente şi predispoziţii care ser­vesc misiunii noastre pe pământ. Despre lucrurile acestea putem afla mai multe de la cei care au traversat experienţa morţii cli­nice„, a expluicat renumitul neurolog și neuropsihiatru.

Cei care doresc să comande cărţile profesorului Dumitru Constantin Dulcan o pot face pe www.edituraeikon.ro, la tel. 0364/11.72.46, 0728.084.803 sau pe e-mail eikondifuzare@yahoo.com