Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Designerul Adina Buzatu, acuzată de DIICOT de grup infracțional organizat! Cum i-a umilit aceasta pe procurori!

  1. Home/
  2. Justiție/

Justiția sau TeleJustiția încep să scârțâie din toate instituțiile în ultima perioadă. Dosare importante, prezentate la televizor cu surle și trâmbițe, devin doar fumigene sau sunt închise într-un mod mai mult sau mai puțin suspect.  În anul 2014, DIICOT anunța un mega dosar constituit împotriva creatoarei de modă, Adina Buzatu. Se pare că între timp, s-a răsuflat, transformându-se într-o fumigenă.

Dacă acum patru ani procurorii susţineau că au probe solide împotriva creatoarei de modă, zilele trecute DIICOT a explicat reporterilor SPYNEWS că n-au reuşit nici până în prezent să finalizeze ancheta şi că “dosarul se află în faza urmăririi penale”. Creatoarea de modă Adina Buzatu a fost audiată, în 2014, la DIICOT, procurorii aducându-i la cunoștință punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva sa. Desigur că totul s-a făcut cu o mediatizare ieșită din comun. Și iată ce s-a ales de acest dosar în 4 ani, timp în care opinia publică a condamnat-o pe creatoare, deși se pare că procurorii nu au găsit nimic până acum. Poate peste 10 ani.

”Inculpata Buzatu Adina Viorica este acuzată de comiterea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală, folosirea cu rea-credință a bunurilor societății, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani, săvârșite în concurs de infracțiuni”,explica DIICOT. “Din probatoriul administrat în cauză față de inculpata Buzatu Adina Viorica există suspiciunea rezonabilă că:

Drama neștiută a lui Cristi Chivu! Boala care i-a schimbat viața: “Nu mai sunt același om!”

1. În perioada 20.02.2012-prezent, a sprijinit moral și material un grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de spălare a banilor proveniţi din infracţiuni, format din iniţiat şi constituit din mai multi inculpati. În calitate de asociat unic și administrator al societății T.A.B. MEN STYLE, inculpata a sprijinit moral grupul infracțional organizat, acceptând ca membrii grupului să emită pentru firma TAB MEN STYLE facturi în numele a patru societăţi de tip fantomă. Prin aceasta inculpata le-a creat membrilor grupării convingerea că nu îi va denunţa autorităţilor, creeând condiţiile specifice după care funcţionează grupul infracţional organizat şi anume încrederea între membrii grupului. Sprijinul material acordat grupării a constat în plata unor comisioane pentru serviciile prestate, sume care au permis grupului să se finanţeze şi să îşi continue funcţionarea. 2. În perioada menţionată și în aceeași calitate inculpata a înregistrat în contabilitatea sc T.A.B. MEN STYLE SRL facturi fictive emise de patru societăţi comerciale de tip fantomă (care nu funcţionează la sediul social, nu au activitate comercială reală, nu au angajaţi ), cu scopul de a deduce în mod nelegal TVA-ul aferent operaţiunilor comerciale efectuate şi de a se reduce totodată cuantumul impozitului pe profit şi dividende datorat bugetului consolidat al statului. Prejudiciul cauzat de către SC T.A.B. Men Style SRL bugetului de stat este în sumă totală de 1.596.954 lei.

3. În perioada 2012-martie 2014, inculpata a folosit în interes personal, cu rea credinţă, într-un scop contrar intereselor societăţii, suma de 3.700. 000 de lei, care a fost transferată din conturile societății administrate, în conturile a patru firme fantomă. Acești bani au fost retrași în plus faţă de contravaloarea facturilor fictive prin care s-a prejudiciat bugetul de stat. 4. În baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada menţionată, inculpata a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de cele patru societăţi comerciale de tip fantomă, 101 de documente (facturi fiscale+contracte+procese verbale de predare primire). Înscrisurile justificative au fost înregistrate în contabilitatea SC T.A.B. MEN STYLE SRL şi în baza lor au fost efectuate transferurile de bani în conturile societăţilor de tip fantomă. 5. În perioada 2012-10.03.2014, inculpata a dispus transferul din conturile firmei pe care o administra, în conturile celor patru firme-fantomă, a sumei totale de 5.330.814,39 lei, sumă care apoi a fost fracţionată şi transferată, în scopul ascunderii originii infracţionale, în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă administrate tot de membrii grupului infracţional organizat. Suma a fost ulterior retrasă în numerar ajungând în posesia inculpatei, aceasta cunoscând că banii provin din săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi folosirea cu rea credinţă a creditului societăţii”,precizau procurorii.

Valentin Păun/ Sursa foto: facebook