Detalii neștiute despre Ludovic Orban! Ce făcea înainte să intre în politică

Ludovic Orban este noul premier al Românei, după ce a obținut votul de investitură în Parlament. Ulterior, acesta a depus jurământul în fața președintelui Iohannis, devenind astfel șeful unui executiv PNL. Există însă câteva detalii interesante din viața noului premier. 

Ludovic Orban s-a născut la 25 mai 1963, la Braşov.

Conform CV-ului depus la Camera Deputaților, noul premier este absolvent al Facultăţii de Tehnologia Construcţiilor de Maşini din cadrul Universităţii Braşov (1988). Studii postuniversitare le-a terminat după Revouție, la Facultatea de Ştiinţe Politice din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (1993).

Ce joburi a avut Ludovic Orban

Înainte să intre în politică, Ludovic Orban a fost inginer. Mai precis, nginer stagiar la Izolatorul Târgul Secuiesc (1988-1990) și mai apoi inginer tehnolog la „Tractorul Braşov.”

Interesant este că imediat după Revoluție, Orban s-a angajat în presă. Noul premier al României a lucrat ca redactor la cotidianul „Viitorul Românesc”.

Orban s-a angajat și în PR, fiind Director Relaţii Publice în cadrul Agenţiei de Politici Energetice din România.

În 1992, Ludovic Orban a intrat în administrație publică și în politică, fiind consilier local în sector 3 din Bucureşti.

Loading...

Revista Presei