Detoxifierea în trei paşi după Paşte! Ce avem de făcut dacă am mâncat prea mult

15-Cleansing-Foods-to-Detox-Your-Body-Naturally-1-760×506

Masa de Paşte, mai ales după zilele de post şi de izolare poate să aducă probleme grave în perioada următoare multor persoane. Acesta este şi motivul pentru care după această sărbătoare aveţi nevoie de o detoxifiere, dacă se poate, cât mai naturală. Sau cel puțin așa susțin experții consultați de VoxBiz.

Detoxifiere naturală după masa de Paşte, mici secrete

După zile de ospăţ, cu mâncarea grea și prăjituri, corpul va începe să resimtă atacul produs asupra lui şi vor începe efectele adverse. De la greaţă şi balonare până la luarea în greutate, toate acestea ne pot afecta pe termen lung, atât psihic, cât şi fizic.

Ce pași trebuie făcuți pentru recâștigarea stării de bine după excese. Unul dintre cele mai importanţi paşi era mişcarea, însă din păcate acest lucru se face cu greu în izolare. Încercaţi câteva exerciţii simple, întinderi, mişcări pentru a vă pune corpul în mişcare cât staţi în casă.

Apa cu lămâie, ajutor de nădejde

De sute de ani, lămâile au fost folosite că un tonic, astringent, loțiune și diuretic. Pentru detoxifierea de după Paşte bea dimineaţa sucul unei jumătăți de lămâie cu 300 – 400 ml apă caldă. Aces lucru poate ajută la activarea ficatului, pentru a alungă toxinele și curăţă intestinele, alături de un aport de vitamina C.

Ceaiuri de plante, după prânz

Prima masă din zi poate fi un simplu mic dejun cald sau cu cereale şi o felie de pâine prăjită cu miere. După, fă-ți timp pentru un ceai din plante, din cele prezentate aici, pentru calmarea stomacului.

Anumite plante conțin enzime digestive naturale și au fost folosite de secole pentru a ajută la o digestie sănătoasă. Păpădia, mentă și crizantemele sunt doar câteva plante care ajută organismul să se detoxifice. Mentă, mușețelul, chimenul dulce și ghimbirul vor face că sistemul digestiv să funcționeze.

Relaxare supremă înainte de culcare

Relaxează corpul și scoate toxinele din corp prin infuzarea cu scorțișoară, sare amară, eucalipt, fenicul, mentă sau perisor. Pune o linguriță din fiecare într-o pungă cu șnur, din țesătură ușoară, și las-o în cadă pentru câteva minute. Această este o modalitate foarte bună de relaxare şi de detoxifiere.

Revista Presei