Dezastru pentru 7 milioane de proprietari de locuințe! În orice moment, sunt în stare de pericol

bloc

Peste 7 milioane de propriatari de locuințe din România sunt în permanent în pericol. Asta pentru că țara noastră este expusă unui dezastru natural, iar cele 7 milioane de locuințe nu sunt asigurate de nicio culoare. 

„În momentul de faţă, deşi este o lege obligatorie, în România există peste 7 milioane de locuinţe încă neasigurate împotriva dezastrelor naturale.

Aşa cum ştim toţi, România este o ţară expusă acestor evenimente, deci, să avem mai puţin de o locuinţă din 5 asigurate, este o problemă strategică. Şi mai mult, există zone unde nici măcar o locuinţă din 10 nu este asigurată. Într-o ţară în care oricând se poate întâmpla un eveniment catastrofal, cred că ar trebui să fim mai conştienţi.

Este o dezamăgire pentru mine că în măsura în care s-au întâmplat destule în preajma României, autorităţile au contemplat la aceste evenimente foarte liniştite şi nu am văzut nici măcar o dezbatere sau o opinie cu privire la aceste lucruri. Mă refer aici la cutremurul din Albania, cutremurul din Turcia… „, a declarat Nicoleta Radu, director general al PAID România.

„Avem în continuare peste 7 milioane de locuinţe neasigurate, adică 4 din 5 locuinţe nu au nicio protecţie, ceea ce este îngrijorător, având în vedere nivelul ridicat de expunere la riscuri catastrofale pe care îl are România. Vedem, spre exemplu, că mediul rural este foarte slab protejat prin asigurare, deşi riscuri precum inundaţiile şi alunecările de teren au o incidenţă ridicată în aceste zone”, a mai spus Radu, într-un comunicat trimis de curând.

PAID este o societate de asigurare-reasigurare, cu capital privat, formată prin asocierea societăţilor de asigurare pentru încheierea de asigurări obligatorii de locuinţă, în conformitate cu prevederile Legii nr.260/2008.

Conform prevederilor legii, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice României: cutremur, inundaţii, alunecări de teren.

Citește și:

Revista Presei