Dezastru pentru acești români! Anunțul care-i poate lăsa fără bani în buzunare: Salariul în pericol

17 nov. 2019
Dezastru pentru acești români! Anunțul care-i poate lăsa fără bani în buzunare: Salariul în pericol

Este dezastru pentru acești români! S-a făcut anunțul care-i poate lăsa fără bani în buzunare. Salariul minim este în pericol.

La asta nu ne-am fi putut gândi. Previziune apocaliptică pentru milioane de români. Este bomba zilei.

Se desființează salariul minim

Salariul minim este la un pas de a se desființa. O spune fostul ministru al Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi. PSD-istul susține că Executivul condus de Ludovic Orban va da o lovitură grea românilor.

Totul se va întâmpla după alegeri. Fostul ministru spune că salariul minim va fi desființat. Reacția sa a venit, după ce președintele a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 217/2000 privind aprobarea coşului minim de consum lunar.

„Iohannis și PNL una spun și alta fac: refuză instituirea unui coș minim de consum, care să stea la baza stabilirii salariului minim.

Premierul Orban și ministrul Muncii Violeta Alexandru au susținut că nu vor mări salariul minim așa cum s-a stabilit în Consiliul Național Tripartit (CNT), motivând că doresc elaborarea unei formule în baza căreia să fie stabilit.
Între timp, Parlamentul României a votat Legea privind aprobarea coșului minim de consum lunar, care să fie calculat de către INS și pe baza căruia să fie stabilit, anual, salariul minim, de către Guvern, prin HG.
Numai că, președintele Klaus Iohannis nu a promulgat, ieri, legea, ci a retrimis-o Parlamentului, motivând, stupefiant, că nu Guvernul ar trebui să stabilească salariul minim, ci Parlamentul.
Iohannis, Orban și Violeta Alexandru ne mint în față și împing mărirea salariului minim după turul 2 al alegerilor prezidențiale, tocmai pentru că nu vor să îl mărească, ci să îl desființeze.
Nu le pasă de cei 1,4 milioane de români care muncesc pe salariul minim pe economie, lor le pasă doar de companii și doresc să le dea acestora posibilitatea să îi plătească pe români eventual cu doar câteva sute de lei, după bunul plan, căci asta înseamnă desființarea salariului minim.
Le recomand, printre altele, să citească și ce spun referitor la salariul minim urmatoarele:
– CARTA SOCIALĂ EUROPEANĂ;
– FONDUL MONETAR INTERNAȚIONAL;
– RECOMANDĂRI DE ȚARĂ ALE COMISIEI EUROPENE 2015”, scrie Budăi pe o rețea de socializare.