Dezastru pentru cei care au aer condiționat! Pericolul este imens. Ce trebuie să știe toți românii

montaj-aer-conditionat-unitate-interna

Un anunț important pentru toți cei care au aparate de aer condiționat a fost făcut de curând. Există un pericol imens la care aceștia se expun, însă există și câteva recomandări pentru ca lucrurile să fie în ordine. 

Mai precis, trebuie știut faptul că noul coronavirus se poate răspândi şi prin aerul condiţionat. Astfel, experţii în sănătate de la Universităţile din Oregon şi California recomandă tuturor să deschidă geamurile locuinţelor cât mai des posibil.

Având în vedere utilizarea potenţială a sistemelor de filtrare a aerului, autorii cercetării au descoperit că majoritatea virusurilor, inclusiv coronavirusul, sunt prea mici pentru a fi prinse de vreun sistem de filtrare.

Astfel, e bine de știut ca cei care au sisteme de filtrare a aerului ar trebui să aibă grijă să nu recirculeze aerul interior, care „ar putea creşte potenţialul de transmisie”.

Din acest motiv, este important ca înainte să porniți aparatele de aer condiționat, să vă asigurați că filtrele de aer ale acestora sunt bine curățate și igienizate.

Revista Presei