Dezastru pentru cei care stau la bloc! Au anunțat acum ce se întâmplă

Dezastru pentru cei care stau la bloc. După ce că vor avea căldură puțină spre deloc, și aia pe care o vor avea va fi mai scumpă. 

Noul RADET a propus un plan în care gigacaloria costă mai mult cu 8 lei, de anul viitor. Este vorba despre majorarea tarifului subvenționat, de la 137 la 145 de lei.

Fără subvenția de 50% acordată de primărie, bucureștenii ar plăti 290 de lei pentru o gigacalorie.

Vom asista, astfel, la prima majorare a prețului căldurii în Capitală, după nouă ani.

Ce spune Gariela Firea: Vom tăia de peste tot

„Eu nu am solicitat niciodată o sumă în plus pe care nu ar merita-o bucureștenii. PMB este singura din țară care nu încasează taxe și impozite, prin lege, sunt încasate de primăriile de sector. (…) Câtă vreme guvernul actual nu va aloca un procent suficient ca să acoperim cheltuile cu serviciile publice, apa caldă și clădura, iluminatul public, serviciul public de transport, cele 19 spitale, 14 teatre, toate investițiile începute în infrastructură. (…)

Vom face plângere penală pentru abuz în serviciu, guvernul este obligat să întoarcă Bucureștiului o sumă suficientă. Bucureștiul contribuie cu 25% la PIB și se întoarce de la Ministerul de Finanțe către Pimăria Capitalei și cele șase sectoare o suma infimă. Bucureștenii sunt dezavantajați”, a mai spus Firea.

Întrebată de unde va lua bani pe final de an, primarul general a răspuns: „E foarte dificil să spun în acest moment, avem o rectificare negativă în ședinta CGMB de săptămâna viitoare. Vom tăia de peste tot.

De unde nu pot să tai sub nicio formă și fac apel către domnul prim-ministru, nu putem să tăiem de la spitale, de la termoficare, de la transportul public în comun, nu putem să tăiem toate stimulentele financiare pentru persoanele cu dizabilități. (…) Banii bucureștenilor și banii țării nu sunt propriile buzunare ale politicienilor care se află acum vremelnic la guvernare”.

Loading...

Revista Presei