Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Dezastru pentru Elena Udrea și Alina Bica! Avocatul lor a eșuat: Ce s-a întâmplat în Costa-Rica

  1. Home/
  2. Justiție/

Avocatul din Costa Rica al Elenei Udrea și al Alinei Bica a cerut punerea lor în libertate, după ce ICCJ a luat decizia de a suspenda executarea pedepsei în cazul lor.Avocatul a solicitat Tribunalului din Pavas eliberarea lor din închisoare.

Biroul pentru Consultanţă Tehnică şi Relaţii Internaţionale al Ministerului Public a transmi că Bica şi Udrea sunt în arest preventiv şi că nu a fost formulată nicio solicitare de către partea română în vederea anulării cererii de extrădare.

Instituţia se va consulta cu autorităţile române pentru clarificări în acest caz”, a transmis Biroul pentru Consultanţă Tehnică şi Relaţii Internaţionale al Ministerului Public.Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute în 3 octombrie de autorităţile din Costa Rica, conform AmeliaRueda.com

 

Anunț de ultimă oră despre pensii! Toți pensionarii au dreptul de a alege

Ordonanța de Urgență adoptată vineri seara de Guvernul Dăncilă vine cu o serie de schimbări foarte importante cu privire la piloanele de pensii din România, atât cele privat, cât și cel de stat. În timp ce contribuția a rămas la fel, s-a redus comisionul de administrare. Mai mult de atât, fondurile vor percepe comision diferit pe randament. De asemenea, românii vor putea opta de acum înainte să cotizeze la Pilonul I de pensii, cel de stat, chiar și integral, fără a mai exista o cotizație obligatorie la Pilonul II.

Oamenii vor avea dreptul să aleagă să treacă toate contribuţiile la pilonul I de pensie, a spus Vâlcov vineri seara, în cadrul conferinţei de presă de la Palatul Victoria.

Dacă până acum eram obligaţi să cotizăm la pilonul II de pensie, măsura impusă încă de acum 12 ani chiar de Tăriceanu, în prezent românii pot opta pentru o cotizaţie integrală la Pilonul I.

Răspunzând la întrebările jurnaliştilor, Vâlcov a spus că la stat randamentul este mai mare şi oamenii vor avea pensii mai mari deoarece punctul de pensie urmează să crească. Mai mult de atât, consilierul premierului a ţinut să precizeze că cei care au încredere în stat vor putea să-şi treacă toţi banii la stat.

Declaraţia lui Vâlcov este cel puţin bizară, ţinând cont că românii nu au de obicei încredere în stat. Mai mult de atât, în sistemul public de pensii există discrepanţe mari între pensiile primite şi pensiile meritate în funcţie de contribuţia fiecăruia la bugetul de pensii.

Astfel, in cauza pensiilor speciale, aceasta nu este corelată cu nivelul de cotizaţie. Spre exemplu, un fost şef de penitenciare ajunge să aibă o pensie de 12.000 de euro pe lună, chiar dacă a cotizat o sumă aferentă unei pensii de 3.600 de lei.

Alte modificări privind pensiile se referă la Pilonul II de pensii – contribuţia a rămas de 3,75%; s-a redus comisionul de administrare s-a redus de la 2,5 la 1%; fondurile vor percepe comision diferit pe randament, în funcţie de nivelul faţă de rata inflaţiei; capital social diferenţiat – dacă administrează fonduri de până la 100 milioane euro, capitalul social trebuie să fie 5% din fonduri, până la 500 milioane euro – 7%, peste 500 milioane euro – 10%.

Andru