Dezastru pentru gigantul H&M! Decizia care produce un adevărat cutremur. Se retrag complet de pe piață?

h&m zara

Dezastru total pentru un gigant mondial. Este decizia care produce un adevărat cutremur. Pandemia de coronavirus face prăpăd și la H&M. Milioane de oameni sunt vizați.

Dezastru pentru gigantul H&M

Retailerul suedez este obligat să ia măsuri extrem de dure din cauza pandemiei de coronavirus. Zeci de mii de oameni vor rămâne pe drumuri.

H&M va fi nevoit să concedieze zeci de mii de oameni şi să anuleze plata dividendelor. Al doilea cel mai mare retailer de haine din lume a închis deja, până acum, mai mult de două treimi dintre cele 5.000 de locaţii la nivel global, anunță Ziarul Financiar.

Grupul suedez, cu peste 130.000 de angajaţi la nivel global, nu a dat mai multe detalii și nu a specificat câţi dintre aceştia ar fi concediaţi temporar.

Mesajul este însă extrem de dur. Decizia va afecta zeci de mii de angajaţi în toate segmentele businessului.

În unele cazuri, contractele vor fi terminate definitiv din cauza impactului pandemiei asupra businessului. „Facem tot ce stă în puterea noastră în grupul H&M pentru a gestiona situaţia, pe fondul coronavirusului. Speranţa mea este că vom putea să reluăm operaţiunile cât mai rapid şi să îi primim înapoi pe clienţi în magazine în toate cele 74 de pieţe.

Este o situaţie extraordinară în care suntem forţaţi să luăm decizii dificile”, a explicat CEO-ul H&M, Helena Helmersson, care a preluat conducerea gigantului în urmă cu doar opt săptămâni.

Revista Presei