Dezastru pentru pensionari! Din septembrie va fi cea mai mare scădere a pensiilor din istori! Ce spune Violeta Alexandru

22 aug. 2020
Dezastru pentru pensionari! Din septembrie va fi cea mai mare scădere a pensiilor din istori! Ce spune Violeta Alexandru

Guvernul PNL a promis că va majora pensiile începând cu luna septembrie și că pensionarii își vor primi banii la timp. Economistul Adrian Câciu spune, însă că potrivit unor documente pe care le-a consultat ne vom confrunta cu cea mai mare scădere a pensiilor din istorie întrucât punctul de pensie o să scadă.

Într-o postare pe de facebook, acesta susține că punctul de pensie a fost diminuat la 1442 de lei, iar dovada poate fi găsită în documentelee atașate de acesta pe rețelele de socializare.

Conform calculelor sale, punctul de pensie ar urma să scadă cu 333 de lei, ceea ce ar însemna că ne vom confrunta cu cea mai mare scădere a pensiilor din istorie.

„Dovada ca punctul de pensie a fost diminuat la 1442 in pozele de mai jos. Prima poza va prezinta art. 86 alin (2) din Legea 127/2019.

A doua poză va prezinta modificarea acestui alineat introdusa prin OUG 135/2020. DECI SCADE PUNCTUL DE PENSIE CU 333 lei, cea mai mare scădere a pensiilor din istorie”, a spus acesta.

Ce spune Violeta Alexandru despre pensii

Totuși Violeta Alexandru, ministrul Muncii insistă că pensiile vor crește începând cu 1 septembrie, iar pensionarii își vor primi banii la timp.

„Cei care mă cunosc știu că atunci când îmi asum un lucru – parcurgerea, mai repede ca oricând, a tuturor pașilor pentru plata la timp, a PENSIEI MĂRITE – îl tratez cu toată seriozitatea. Cei care nu mă cunosc, pot avea încredere. Sunt un om responsabil.

Vom reuși. Septembrie vine cu plata pensiilor mărite. Mărite într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. Pensiile ajung la pensionari la termenele obișnuite”, a scris Violeta Alexandru pe Facebook.