Dezastru total! Două mari orașe din România, la un pas să devină focare de infecție cu COVID-19. Nelu Tătaru a confirmat

05 apr. 2020
Dezastru total! Două mari orașe din România, la un pas să devină focare de infecție cu COVID-19. Nelu Tătaru a confirmat

Situația începe să se complice și în România, după ce criza determinată de apariția COVID-19 fusese ținută destul de bine sub control până acum. Valul mare de cetățeni veniți din afara țării a complicat mult lucrurile, iar numărul infectaților cu coronavirus se mărește de la o zi la alta, ajungând astăzi, 5 aprilie la 3864.

Orașele Brașov și Constanța sunt în periocol să devină focare de infecție, după ce Suceava a speriat întreaga Românie, cu peste 1200 de cazuri confirmate.

„Având în vedere afluxul de persoane care vor veni, ne așteptăm la o accelerare a acestui focar. Cele două focare sunt, în general, în zonele medicale, dar există o foarte mare probabilitate de extindere și la populație”, a spus Nelu Tătaru.

Ministru Sănătății a subliniat că în primul rând trebuie protejat personalul medical.

„În măsura evoluției accelerate a transmiterii locale, cu afectarea în marea majoritate a personalului medical, ne gândim la alte măsuri pentru a proteja personalul medical, dar și pentru a limita acele focare care sunt în dezvoltare. Căderea personalului medical înseamnă efectiv o activitate limitată în acele zone și atunci trebuie luate măsuri în consecință.”, a mai explicat Nelu Tătaru la Antena 3.