Dezastru total! Pensiile nu mai cresc cu 14%! România, la un pas de faliment. Ce îi așteaptă pe pensionari

pensii
Photo by Anna Auza on Unsplash

Parlamentul aruncă țara în aer! Amendamentele depuse de PSD cu privire la rectificarea bugetară au trecut, iar reprezentanții Guvernului avertizează că dacă s-ar respecta toate aceste solicitări aberante ale social democraților, atunci România ar intra în faliment. Creșterea pensiilor cu 40% în loc de 14% este cea mai mare problemă pentru executiv în momentul de față.

PSD a mai cerut și majorarea salariilor profesorilor acum și nu în 2021, dublarea alocațiilor copiilor, alocarea a 1,5 miliarde lei autorităților locale pentru achiziționarea materialelor necesare începerii anului școlar, mai exact despre măști, mănuși, dezinfectanți și alte materiale necesare în pandemie.

PSD mai cere încă 400 milioane lei pentru programul Start up Nation, dar și 20 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, 15 milioane lei pentru Spitalul din Sfântul Gheorghe și 5 milioane lei pentru cel din Târgu-Secuiesc, dar și majorarea bugetului Camerei Deputaților cu 5,6 milioane de lei.

Nu precizează, însă și SURSELE DE FINANȚARE! Adică cer bani, care de fapt nu există în buget și sacrifică viitorul mai multor generații cu aceste amendamente electoarle.

Mesajul reprezentanților Guvernului Orban

„Astăzi PSD împreună cu aliații săi de conjuctură doresc să falimenteze România! Creșterea cu 40% a pensiilor reprezintă de fapt intrarea României în faliment. Am fost avertizați de toate instituțiile financiare internaționale, de Comisia Europeană și cam de toată lumea că nu este sustenabilă această creștere în acest an.

Deja în 2020 vom avea un deficit de 8,6% din produsul intern brut. 3% din PIB venituri neîncasate în urma închiderii activității economice, 2% din PIB cheltuieli suplimentare în lupta cu pandemia și 3,6% din PIB deficitul inițial. O creștere și mai mare a deficitului într-un context în care oricum nu știm sigur cum va evolua economia națională și globală in viitor este un act de mare inconștiență.

Astăzi cei din PSD au arătat că nu le pasă de România și că singurul lor interes meschin este să mai câștige 1-2% în sondaje manipulând pensionarii. Să vă fie rușine! Vă vom opri! Nu veți reuși!”, a fost mesajul liberalului Tănase Stamule, conferențiar universitar la ASE și consilier de stat în cadrul Guvernului Orban.

Ce spune ministrul Florin Cîțu

”Am crescut pensiile şi au fost deja plătite şi pensiile și alocaţiile cu cea mai mare sumă pe care am văzut-o la pensii şi să ştie toată lumea.

În aceste amendamente nu există surse de finanţare. O acțiune care nu are niciun sens în acest moment, nu are niciun sens pentru că deja pensiile au fost crescute.

Apar tot felul de alte probleme. S-ar putea ca trecerea acestei legi să îi facă pe oameni să dea banii înapoi, sunt tot felul de nebunii legislative”, a dspus și ministrul Finanțelor, Florin Cîțu.

Revista Presei