Dezvăluirea care-l distruge pe Ludovic Orban. Cu ce l-ar fi amenințat Iohannis: va fi arestat. Lista neagră cu liberali

15 dec. 2020
Dezvăluirea care-l distruge pe Ludovic Orban. Cu ce l-ar fi amenințat Iohannis: va fi arestat. Lista neagră cu liberali

Timpul trece și coaliția formată din PNL, USR-PLUS și UDMR pare incapabilă să definitiveze noul program de guvernare și să pice de acord cu privire la noul executiv. Punctul cheie îl reprezintă funcția de președinte al Camerei Deputaților. Liberalii o vor pentru Ludovic Orban, iar cei de la USR-PLUS susțin că li se cuvine lor.

De altfel, într-o conferință de presă Dan Barna a anunțat că formațiunea pe care o conduce îl propune acum pe Cătălin Drulă pentru preluarea șefiei Camerei Deputaților. PNL și UDMR au criticat ieșirea acestuia și au invocat faptul că în coaliție s-a decis că niciunul dintre partide nu va face comunicări publice decât cu acordul partenerilor.

Chiar dacă astăzi a avut loc o nouă rundă de negocieri, iar ieri partidele au mers la consultări cu președintele Klaus Iohannis, noul Guvern pare departe de a se forma. În continuare cele trei formațiuni se ceartă pe șefia Camerei Deputaților și nu avansează în negocieri.

În acest context, toată lumea așteaptă o mediere de la președintele Klaus Iohannis, despre care analiștii spun că ar avea un plan bine pus la punct de a-l înlătura pe Ludovic Orban de la butoane. Care ar fi motivul? Mai multe surse liberale au dezvăluit pentru VoxBiz.ro că ruptura între cele două palate s-ar fi produs din cauza oamenilor cheie de la Secretariatul General al Guvernului, puși în funcție de Ludovic Orban.

Dezvăluirea care-l distruge pe Ludovic Orban. Cu ce l-ar fi amenințat Iohannis. Acuzații grave

Cristian Vasilcoiu, fost jurnalist, fost membru PSD și actual consilier local la Primăria Craiova a postat pe o rețea de socializare că președintele Klaus Iohannis l-ar fi amenințat pe Ludovic Orban cu DNA-ul și că cei vizați ar fi oamenii de încredere ai fostului premier, Antonel Tănase și Costel (Cristi) Barbu zis Bitanu, ambii cu funcții importante în SGG. Se pare că ar fi vorba despre bani care n-ar fi ajuns la destinația corectă.

Interesant este că Ionel Dancă, actualul purtător de cuvânt al Guvernului și cel pe care Ludovic Orban îl dorea ministru de Finanțe sau al Dezvoltării în noul Guvern, deși acesta are studii de Filosofie, i-a dat like la postare lui Vasilcoiu. Acesta nu a ratat momentul și l-a marcat printr-o nouă postare pe facebook.