Dezvăluiri despre familia lui Ludovic Orban: Tatăl său a avut o poziție privilegiată în Securitate. Cum l-a afectat asta pe actualul premier

20 oct. 2020
Dezvăluiri despre familia lui Ludovic Orban: Tatăl său a avut o poziție privilegiată în Securitate. Cum l-a afectat asta pe actualul premier

Ludovic Orban, actualul premier al României și președinte al PNL, partid istoric anti-comunist, are o biografie interesantă, refuzând, pe timpul comunismului, propunerile de colaborare înaintate de Securitate. 

Nu același lucru se poate spune însă și despre tatăl său, care a fost chiar unul din membrii cheie ai Securității brașovene.

Imre Orban s-a născut în Odorheiu Secuiesc, însă cea mai mare parte a vieții și-a petrecut-o la Brașov. Tatăl lui Ludovic Orban a lucrat ca șef-serviciu și locțiitor la Serviciul Raional Stalin în perioada 1948-1956, Securitatea trecându-l însă în rezervă înainte de nașterea fiului său, Ludovic.

Astfel, tatăl actualului premier al României a fost căpitan al Securității, lucru confirmat inclusiv de Ludovic Orban, într-una din emisiunile televizate la care a participat.

Funcția tatălui i-a adus mari probleme lui Ludovic Orban

Ludovic Orban a avut de suferit de pe urma funcției ocupate de tatăl său, după cum chiar el dezvăluia. Astfel, în timp ce actualul premier era în armată, Securitatea a încercat să-l recruteze și pe el. Ludovic Orban a refuzat, iar Securitatea nu a privit cu ochi buni refuzul acestuia, recurgând mai apoi la o persecuție întinsă pe durata a mai mulți ani de zile.

“Am și suferit de pe urma acestui refuz, fiindcă mi s-a violat corespondența și a trebuit să rad diferite chestii uscate de pe faianța de la WC”, mărturisea Ludovic Orban.