Dezvăluiri fabuloase ale lui Bill Gates! Sfaturi pentru milioane de oameni. Magnatul s-a decis să spună totul

15 apr. 2020
Dezvăluiri fabuloase ale lui Bill Gates! Sfaturi pentru milioane de oameni. Magnatul s-a decis să spună totul

Unul dintre cei mai apreciați, dar și controversați oameni ai planetei a făcut dezvăluiri fabuloase. Mai mult, Bill Gates a dat și sfaturi pentru milioane de oameni

Dezvăluiri fabuloase ale lui Bill Gates!

Co-fondatorul Microsoft a răspuns la mai multe întrebări despre viitorul educației în cadrul unei întâlniri cu fanii de pe Reddit. Apoi, a făcut și dezvăluiri din viața personală.

Bill Gates are patru reguli după care se ghidează și spun că acestea îl fac mult mai fericit la 63 de ani decât atunci când avea 25.

Ia-ţi un angajament sincer faţă de tine însuţi

Faptul că oamenii devin mai deştepţi odată cu înaintarea în vârstă nu se datorează numai creşterii cunoştinţelor intelectuale, cât şi capacităţii de a alege şi de a ne concentra pe ce contează cu adevărat.

Poate crezi că ai ales o carieră greşită sau simţi că ai fi fost făcut pentru altceva. Deşi este normal să îţi pui la îndoială direcţia în care o ia carieră ta, nu este normal ca aceste sentimente să locuiască permanent în tine.

Începe-ţi călătoria cu întrebările: “Fac ceea ce-mi doresc?” şi “Fac ceea ce contează pentru mine?” Îţi vei răspunde prin vocea adevărului, sigura pe care trebuie să o urmezi cu toată inima.

Fă-ţi un obicei din a dărui

Jim Rohn a spus că „Doar oferind, putem primi mai mult decât avem deja”. Prin bazele sale generoase, Gates a reuşit acest lucru la o scară pe care majoritatea dintre noi nu o putem înţelege.

În 2006, Warren Buffett, care acum este cea de-a treia cea mai bogată persoană de pe planetă a virat 31 de miliarde de dolari din averea sa pentru a finanţa activitatea Fundaţiei Gates, care lupta împotriva bolilor infecţioase şi în reforma educaţiei.

La o scară mai mică, în care ne încadrăm cei cu venituri infinit mai modeste, un raport Harvard Business School a ajuns la concluzia că recompensele emoţionale sunt cele mai mari atunci când suntem generoşi. Nimic nu îţi poate aduce o împlinire mai mare decât să contribui la strangerea de fonduri pentru un prieten bolnav de cancer.

Gândeşte-te la impactul pozitiv pe care îl are faptul că îţi dedici timpul pentru a susţine o cauză nobilă.

Tratează-ţi corpul ca un templu sacru

Gates spune că exerciţiile fizice îţi îmbunătăţesc starea de spirit şi scad sentimentele de depresie, anxietate şi stres. El este un împătimit al tenisului.

Un studiu realizat pe 24 de femei diagnosticate cu depresie a arătat că exerciţiile fizice (de orice intensitate) le-a scăzut semnificativ sentimentele de tristeţe.

Pune-ţi familia pe primul loc

După cum a sugerat, Gates şi-a orientat atenţia asupra vieţii de familie şi asupra sentimentului special de a-şi vedea copiii excelând în viaţă.

Opţiunea de a nu plasa viaţa de familie înaintea priorităţilor de carieră poate fi costisitoare. Analiza ştiinţifică a cauzelor care produc decese la locul de muncă plasează pe primul loc orele suplimentare de la serviciu şi conflictul muncă-familie.

Dacă între viaţa profesională şi viaţa de familie se produce un dezechilibru, va apărea un puternic sentiment de vinovăţie. Pentru asta, Gates spune că trebuie să impunem într cele două graniţe care nu sunt negociabile. Viaţa personală trebuie tratată la fel de riguros ca cea de la birou.