Dieta cu care slăbești sănătos indiferent de sezon. Secretul dezvăluit de celebrul medic Andrei Haidar, specialist de renume internațional

19 iul. 2020
Dieta cu care slăbești sănătos indiferent de sezon. Secretul dezvăluit de celebrul medic Andrei Haidar, specialist de renume internațional

Lupta cu kilogramele în plus este o poveste fără sfârșit pentru mulți dintre noi, indiferent de sezon. Căutam mereu dieta perfectă, dieta minune, dar este greu să slăbim și ușor și sănătos. Celebrul medic gastroenterolog, specialist recunoscut la nivel internațional, a oferit câteva sfaturi foarte importante pentru cei care vor să fie în formă maximă.

Secretul dietei perfecte cu care se poate slăbi oricând sănătos este, pe scurt mâncare în cantități mici, la ore fixe şi fără anumite fructe.

„Orice cură de slăbire trebuie să aibă, în primul rând, un echilibru, adică să mănânci de toate, dar hipocaloric, deci să mănânci trei mese principale şi două gustări sau două fructe”, a spus medicul Andrei Haidar, joi, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena3.

Când trebuie servit micul dejun și ce mâncăm la cină

Orele de masă sunt extrem de importante dacă vrem să slăbim, dar nu numai pentru asta. Și pentru propriul organism. De exemplu nu trebuie niciodată să sărim peste micul dejun și el trebuie luat până în ora 9.

„Contează foarte mult orele la care mâncăm. Între 6 şi 9 dimineaţa, să fie micul-dejun, pentru că atunci are loc secreţia tubului digestiv, aşa e fiziologic. Apoi, între orele 13 şi 15 prânzul şi seara, între orele 18 şi 20, cina. Apoi, între 10 şi 11 dimineaţa şi între 16 şi 17, fructe sau altă gustare”, spune medicul.

Cina trebuie să fie o hrană ușoară.  Puteți opta pentr o friptură cu o salată. „Carnea nu aduce calorii. Procesarea ei consumă cel puţin la fel cât aduce, dacă este carne curată, nu cu grăsime. Nici salata nu aduce calorii, chiar dacă se pune puţin ulei de măsline sau vegetal, nu îngraşă. O lingură sau două linguriţe de ulei la salată, în funcţie de cât este de mare, nu este nicio problemă. Indiferent de sezon, cu această dietă slăbim, mai ales vara”, explică dr. Andrei Haidar.