Dieta de seară! Ce poți consuma seara ca să slăbești peste noapte

28 apr. 2020
Dieta de seară! Ce poți consuma seara ca să slăbești peste noapte

Există mai multe alimente care, dacă sunt consumate seara, ne pot ajuta să slăbim peste noapte. Vă prezentăm mai jos o serie de trucuri speciale de slăbit de care trebuie să ținem cont pe tot parcursul serii dacă vrem să avem rezultate vizibile.

Dieta de seară, sfaturi și trucuri

Ceea ce mâncăm pentru cină este esențial într-o cură de slăbire. Mare atenție la ce consumați înainte de culcare dacă doriți să pierdeți câteva kilograme în următoarele săptămâni. Este important să știm nu numai ce să mâncăm seara dar și cât.

Trucul ar fi să mâncăm în farfurii mici și lent masa de seară dacă vrem să slăbim. Ideea este să mestecăm bine și să nu ne grăbim. O cină sănătoasă poate face diferența între o siluetă subțire și un corp obosit, mereu plin.

Ce să mâncam la cine și ce trebuie evitat

Trebuie să vă concentrați asupra câtorva alimente nutritive cheie atunci când planificați mese sănătoase. Multe legume, de culori diverse, sunt extrem de gustoase și au foarte puține calorii și multe fibre dietetice.

Este o idee bună să consumați legume pe parcursul zilei atunci când încercați să slăbiți, iar cina nu face excepție. Supele și ciorbele fără prea multă carne dar cu multe zarzavaturi, salatele consistente, legumele la aburi sau sotate sunt ideale pentru cină.

De asemenea, trebuie să eliminați amidonul și să includeți proteinele ușoare în masa de seară. Nu mai consumați cartofi, mazăre, porumb sau pâine. Carnea slabă de curcan, pui sau fructele de mare sunt recomandate alături de legume în farfuria dvs de la cină!

Seara, metabolismul încetinește, glucidele din fructe nu mai pot fi folosite ca energie și se pot transforma în țesut adipos de rezervă. Singurele fructe care pot fi consumate totuși în cantitate mică seara sunt ananasul și papaya, în special după ce am consumat carne, deoarece favorizează digestia.

Pentru a slăbi pe termen lung trebuie să avem mese variate. O cură de slăbire nu poate dura pentru tot restul vieții, dar un stil de viață sănătos, diversificat și echilibrat poate fi urmat pentru tot restul vieții.