Dieta lui Dumnezeu. Poți slăbi 10 kilograme în câteva zile. La ce trebuie să renunți

dieta

Dieta lui Dumnezeu este o dietă controversată care a stârnit reacția a mii de persoane. Acest regim alimentar a fost conceput de nutriționistul Jordan Rubin, care s-a inspirat din Vechiul Testament. Portivit acestuia, dieta minune nu este doar un mod de a slăbi, ci un adevărat stil de viață. 

”Majoritatea oamenilor slăbesc până la 10 kilograme cu ajutorul dietei care dureaza 40 de zile. Dieta lui Dumnezeu nu este doar o cură de slăbire, ci şi un plan pentru a avea o stare de bine pe parcursul vietii”, spune nutriţionistul Jordan Rubin, autorul cărții „Maker’s Diet”.

Nutriționistul ne explică în cartea sa ce trebuie să mâncăm și când trebuie să nu mâncăm pentru a nu ne confruta cu kilogramele în plus. Potrivit acestuia, în momentul în care suntem nervoși asu tensionați, trebuie să evităm mâncatul, deoarece emoțiile negative ne slăbesc digestia și sistemul imunitar.

Inspirația pentru această dietă minune a venit dintr-o parte a Vechiului Testament, iar pe lângă îmbrăţişarea unui regim alimentar „natural”, cei care folosesc această dietă trebuie să renunţe la exerciţiile de aerobic, la pasta de dinţi cu fluor, la antiperspirante şi chiar la duş.

Ce conține dieta lui Dumnezeu

Deși la început pare ceva strict, dieta este destul de simplu de urmat atunci când avem resurse. Potrivit nutriționistului, toate produsele pe care le consumăm în această dietă trebuie să fie naturale, nerafinate și netratate cu pesticide.

Planul de alimentaţie este unul extrem de bogat. El include carne roşie, carbohidraţi şi unele grăsimi saturate. De asemenea, sunt acceptați numai carbohidrații din surse naturale: fructe, miere și lapte.

În același timp, dieta recomandă alimentele bogate în fibre, precum broccoli, conopidă, fructe de pădure, struguri, seminţe, nuci, anumite cereale sau legume, dar şi grăsimile naturale, inclusiv cele care se găsesc în peşte şi grăsimile saturate din unt, brânzeturi sau lapte.

Revista Presei