Dieta lui Marilyn Monroe. Cum arăta meniul vedetei. Băutura care nu lipsea dimineața

de: Ana Toma
18 aug. 2020
Dieta lui Marilyn Monroe. Cum arăta meniul vedetei. Băutura care nu lipsea dimineața

Marilyn Monroe a uimit o lume întreagă cu frumusețea sa. Aceasta a fascinat generații întregi, însă puțini știu că dincolo de aspectul perfect, în spate se ducea o luptă uriașă pentru o talie perfectă. 

Marilyn Monroe nu a avut niciodată o greutate fixă. Actrița a oscilat între 53 și 63 de kilograme, iar acest lucru a împins-o spre o dietă destul de dificilă.

Într-un interviu acordat la un momendat, Marilyn a mărturisit că în fiecare zi, înainte de dușul de dimineață, își punea un pahar de lapte la încălzit, pe care îl amesteca ulterior cu două ouă crude și o vitamină energizantă, spunând că acesta este secretul ei.

”Înainte să fac dușul de dimineață, îmi încălzesc o cană de lapte pe plita încinsă pe care o țin în camera de hotel. După ce s-a încălzit, pun în el două ouă crude, amestec cu furculița și îl beau în timp ce mă îmbrac. Adaug în amestec și o capsulă de multivitamine.

Mă îndoiesc că vreun doctor ar purea să prescrie un mic dejun mai hrănitor pentru o femeie care muncește mult și care se grăbește”, spunea actrița, potrivit Daily Mail.

Masa de prânz nu exista

Masa de prânz nu exista pentru Marilyn Monroe, însă după ce termina filmările, aceasta se oprea la un magazin alimentar și își cumpăra carne roșie, vită, ficăței de pui sau costițe de miel, pe care le pregătea ulterior la cuptor.

”Cina mea este una extrem de simplă. În fiecare seară, mă opresc la magazin și îmi iau o friptură de vită, costițe de miel sau ficat, pe care le pregătesc la cuptor. În mod normal, mănânc patru sau cinci morcovi cruzi împreună cu carnea, și asta-i tot.

Cred că sunt pe jumătate iepure, nu mă satur niciodată de morcovi”, declara Marilyn.

Exercitițile fizice nu lipseau

Pe lângă alimentație, Marilyn acorda o atenție sporită și mișcării. Actrița avea o rutină destul de strictă. Își începea fiecare dimineață cu o serie de exerciții fizice cu greutăți, care o ajutau să-și mențină corpul tonifiat.

”După ce ma spăl pe dinți în fiecare dimineața, mă spăl pe ochi pentru a mă dezmetici și mă așez pe podea, lânga pat și încep primul exercițiu. E o rutină de sporire a fermității buctului, care constă în ridicarea unor greutăți de 2.5 kilograme de jos, din zona bazinului spre lateral și în sus deasupra capului.

Fac exercițiul acesta de 15 ori, mișcările fiind lente. Repet apoi de încă 15 ori, pornind invers, de deasupra capului, spre bazin, într-o mișcare amplă. Apoi, cu mâinile la 45 de grade de la sol, fac cercuri cu greutățile până îmi obosesc mâinile. Nu număr repetările fiindcă nu pot urma un tipar strict”, mai mărturisea actrița, spunând că atât exercițiile cât și alimentația funcționau de minune.