Dieta minune folosită de francezi! Nu te ve mai îngrășa niciodată. Care e secretul

dieta

Toți știm că franțuzoaicele au un stil aparte și arată întotdeauna mult mai tinere decât vârsta pe care o au. Puțini știu însă în ce constă această dietă minune pentru un corp extrem de atrăgător.

Dieta franțuzoaicelor constă mai mult în niște trucuri simple pe care le au. Autoarea Mireille Guiliano vorbește pe larg despre acest stil de viață sănătos în cartea sa intitulată ”Franțuzoaicele nu se îngrașă”.

La baza alimentației lor stau trei mari secrete pe care toți trebuie să le știe:

Diversitatea, cea mai bună alegere

Deși în momentul când începem o dietă, consumăm același alimente aproape zilnic, acest lucru poate fi o greșeală. Mireille Guillano susține co un consum de alimente diverse, este cea mai bună alegere.

Trebuie doar să selectezi opțiunile sănătoase pe care încă nu le-ai încercat. Poți începe prin a evita să mergi la restaurantele obișnuite și încercând unele noi care oferă în meniu hrană sănătoasă.

Calitatea e pe primul loc

Un alt lucru de care trebuie să ții cont este calitatea. Mănâncă trei mese principale, de preferat la aceleași ore din zi. Fii selectivă când mergi la cumpărături. Dacă ai poftă de o pâine consumă una de calitate, la fel și în cazul iaurtului, brânzei sau a unei băuturi.

De asemenea, în loc să consumi în fiecare zi carne de pui obișnuită, alege să o consumi mai rar, dar variante mai sănătoase, cum ar fi carnea de pește, de vită maturată, păsări de curte, sau carnea de porc din rasa mangalița.

Porții mici, savurate încet

Secretul în această dietă pe termen lung este să reduci porțiile. Doar așa te poți bucura de o varietate de alimente fără să te îngrași. Mâncând porții mici sau reducând porția obișnuită la jumătate, vei observa o schimbare benefică pentru silueta ta.

Un alt lucru de catre trebuie să ții cont, este viteza în care iei o masă. Savurează-ți meniul încet, nimeni nu te grăbește. Stomacul tău va putea digera mult mai ușor mâncarea, iar tu nu vei mai avea senzația de balonare imediat după masă.

Citește și:

Revista Presei