Dieta mov: Regimul alimentar care a cucerit vedetele: Se ține foarte ușor: Poți mânca orice cantitate din aceste alimente

legume mov

O nouă dietă începe să facă furori prin cercurile înalte ale societății. Vedetele și artiștii au început să apeleze în număr din ce în ce mai mare la aceasta, datorită rezultatelor remarcabile și a ușurinței cu care se ține.

Regimul alimentar minune se numește „dieta mov”, și promovează consumul, în orice cantități, a alimentelor de culoarea mov. Inclusiv Mariah Carey a urmat această dietă, pentru a scăpa de kilogramele în plus acumulate în timpul sarcinii.

De la cartofi violet la conopida sau morcovii mov, poți consuma orice cantitate din alimentele de culoarea liliacului.

„Unul dintre motivele pentru care dieta a devenit atat de populara este acela ca alimentele violet tind sa contina antociani, un puternic antioxidant.

Antocianii protejeaza celulele, putand chiar sa previna cancerul. De asemenea, se spune despre acestia ca ar avea efecte anti-ageing si ar putea preveni bolile de inima.

Dieta mov: Regimul alimentar care a cucerit vedetele: Se ține foarte ușor: Poți mânca orice cantitate din aceste alimente

Prunele, spre exemplu, sunt foarte bogate in vitamina C si fibre, in vreme ce cartofii mov contin o cantitate ridicata de potasiu, fier si antioxidanti.

Afinele, cele pe care antrenorul celebritatilor, James Duigan, le descrie ca fiind „Super-alimentele pe care toti ar trebui sa le consumam”, sunt o sursa extraordinara de antioxidanti care combat artrita, ajuta la imbunatatirea memoriei si remediaza problemele de vedere.

Pe langa toate acestea, s-a demonstrat ca un consum regulat de afine reduce nivelul colesterolului si al stratului de grasime din zona abdomenului.

Morcovii violet sunt si ei foarte bogati in antociani si vitamina A, regland nivelul de glucoza din organism, iar conopida mov contine antioxidanti ce ne feresc de boli grave precum cancerul.

Exista insa, bineinteles, si specialisti care nu sunt deloc de acord cu „dieta mov”. Desi sunt de acord cu faptul ca alimentele mov sunt extrem de sanatoase, acestia sunt de parere ca este foarte important sa consumam, zilnic, alimente in culorile curcubeului si ca focusarea doar pe alimente in nuante de mov poate cauza anumite dezechilibre,” notează floaredetei.ro.

Revista Presei