Diferenţa majoră dintre ouăle maro şi ouăle albe! Care sunt cele mai sănătoase şi benefice pentru organism

Din cele mai vechi timpuri oamenii au consumat ouă şi continuă să o facă, acest produs de origine animală fiind unul dintre cele mai consumate alimente din lume. Mai mult, specialiştii îl consideră un aliment cu adevărat complet, putând fin consumat oricând, sub orice formă. Mai mult, nutriţioniştii spun că un ou pe zi aduce multe beneficii sănătăţii.

Diferenţa dintre ouăle maro şi ouăle albe disponibile în comerţ

Pe piaţă există două tipuri des întâlnite de ouă, cele albe și cele maro. În timp ce anumite persoane le doresc pe cele maro, deoarece le consideră mai organice alţii aleg ouăle albe, deoarece sunt mai accesibile, mai ieftine și au un gust mai bun. Cu toate acestea, puţini ştiu care este cu adevărat diferenţa dintre ele. Specialiştii spun că unul dintre cele două tipuri este puţin mai sănătos şi mai benefic.

Trebuie precizat că ouăle albe sunt ouate de găini cu pene albe, iar cele maro de găini cu pene roșcate sau negre. Mai mult, acestea au dimensiuni diferite, cele maro fiind mai mari puţin.  Inedit este faptul că acestea au de asemenea gust diferit deoarece rasele diferite de găini sunt hrănite cu furaje diferite. Experţii spun că ouăle albe sunt mai uşor de găsit pe piaţă, la preţuri mai accesibile, deoarece creşterea găinilor cu pene albe este mai ieftină decât a celor colorate. De asemenea, cele din urmă consumă mai multă mâncare şi sunt mai scump de îngrijit.

Ce ouă sunt mai sănătoase din punct de vedere nutriţional

Se pare că există o diferenţă între ouăle albe şi cele maro. Astfel, cele colorate au mai mulți acizi grași omega-3, lucru care le face, teoretic, mai sănătoase din punct de vedere al nutriţiei. Cu toate acestea, prin prisma caloriilor, a proteinele și a colesterolului, ambele tipuri de ouă au un profil genetic asemănător. Cu toate acestea, nutriţioniştii avertizează că indiferent de culoarea oului, consumatorii trebuie să verifice în primul rând modul în care sunt crescute găinile de la care vin ouăle pe care le achiziţionăm din magazine.

Loading...

Revista Presei