Dispar cardurile bancare! Anunțul făcut de cea mai mare bancă din Europa

27 dec. 2019
Dispar cardurile bancare! Anunțul făcut de cea mai mare bancă din Europa

Cardurile bancare sunt pe cale de dispariție. Cel puțin, așa susține Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Europa. Instituția bancară spune și cum vor face oameni plățile în viitorul apropiat. 

Astfel,Deutsche Bank prevesteşte dispariţia cardurilor bancare în următorii 10 ani, în contextul în care din ce în ce mai mulţi oameni folosesc tehnologia NFC (Near Field Communications), ce permite efectuarea plăţilor cu telefonul mobil, scrie Financial Times.

Dispar și banii cash? 

Dispariţia cardurilor din plastic nu va duce însă şi la dispariţia monedelor şi bancnotelor deoarece mulţi oameni văd în banii fizici o modalitate mai uşoară de monitorizare a cheltuielilor şi a economiilor.

Ce este tehnologia Near Field Communications

Tehnologia NFC permite plata fără utilizarea cardului bancar în mod fizic, ci prin înrolrea acestuia într-o aplicație de pe telefonul mobil.

Astfel, la POS-ul magazinelor, în loc să plătești cu cardul, apropii telefonul mobil și banii sunt retrași automat din cont.

În România, aproape toate băncile mari au introdus acest tip de plată, iar clienții pot plăti deja cu telefonul mobil sau chiar cu smartwatch-ul.