Dispar mașinile ieftine! Decizia care pune pe jar milioane de șoferi

dacia masini

Mai aveţi aproximativ doi ani la dispoziţie pentru a vă cumpăra o maşină ieftină. În urma unei decizii a Uniunii Europene, maşinile noi la preţuri accesibile ar putea deveni istorie pe întreaga piaţă auto.

Despre ce este vorba, mai exact? Producătorii de mașini vor fi obligaţi să doteze autoturismele cu sisteme de siguranţă performante ceea ce va duce, în mod automat, la o creştere a preţurilor de vânzare.

Toate mașinile noi care vor fi vândute în statele Uniunii Europene începând cu anul 2022 vor fi prevăzute cu funcţii de siguranţă, ca de exemplu sisteme pentru frânarea de urgenţă, tehnologii de menţinere a direcţiei şi detectoare de somnolenţă.

Mai mult, toate vehiculele vor trebui să fie echipate cu o listă de aproape 30 de noi funcţii menite să înregistreze datele unui accident, să împiedice persoanele aflate sub influenţa alcoolului să conducă sau să împiedice depăşirea limitei legale de viteză.

Mașinile se vor scumpi dramatic 

Echiparea mașinilor cu noile cerințe ale Uniunii Europene, care nu sunt deloc puține, va însemna un cost mult mai ridicat al mașinilor, mai ales că multe dintre ele nu le au în dotarea standard tocmai pentru ca prețul să fie mai mic.

Din momentul în care aceste dotări vor fi obligatorii, prețurile modelelor, mai ales ale celor low-cost, vor crește simțitor.

Revista Presei