Dispare încă o bancă din România! Ce se va întâmpla cu clienții care au conturi la aceasta

WCENTER 0WFECINDPP NOMEORIG IMGBIBBC –  (LUCA TONI – BANCOMAT 2) –
WCENTER 0WFECINDPP NOMEORIG IMGBIBBC - 04281316 FOTO WEBSERVER - img18112 - congegno che clona carte credito bancomat fano - bancomat clonato - LUCA TONI

O fuziune extrem de importantă s-a finalizat în sfârșit, după un îndelung proces. Astfel, din România dispare o nouă bancă, cel puțin cu numele. Este vorba despre Bank Leumi Romania, care a fost preluată de First Bank, deţinută de fondul de investiţii american J.C. Flowers & Co.

Bank Leumi România era subsidiară a Bank Leumi Israel, iar tranzacția în cauză a fost iniţiată în vara anului 2019.

„Această fuziune s-a transformat într-un proces complex din cauza pandemiei. Echipele noastre au fost nevoite să menţină distanţa şi să lucreze de acasă, fiind însă pe deplin susţinute de Consiliile de Administraţie ale celor două companii. Este prima fuziune administrată cu succes de echipe care au operat în mare măsură de la distanţă sau de acasă.

Achiziţia este un pas firesc în consolidarea prezenţei noastre pe piaţa locală şi în extinderea portofoliul de clienţi valoroşi. Totodată, am lansat noua aplicaţie de mobile şi internet banking. Acest lucru vine să completeze reţeaua noastră de unităţi”, a declarat Henk Paardekooper, preşedintele Comitetului Executiv şi membru în Consiliul de Administraţie al First Bank.

Ce se întâmplă cu clienții Leumi

Potrivit stirileprotv.ro, clienţii Leumi au primit deja toate informaţiile necesare relocării către noua entitate, majoritatea lor având desemnat un consultant bancar care să le ofere suport. Ei vor avea acces la toată gama de produse digitale inclusiv platformele de videobanking şi internet şi mobile banking.

Bank Leumi România a fost preluată de către First Bank, care a devenit acţionarul său principal, deţinând 99,9235% din acţiunile acesteia. First Bank a obţinut toate aprobările necesare din partea Băncii Naţionale a României şi a Consiliului Concurenţei din România pentru această tranzacţie, în iulie 2019. În 15 noiembrie, First Bank a depus la Banca Naţională a României „Proiectul de fuziune cu Bank Leumi România”. A urmat procesul de integrare a activităţilor celor două bănci, care s-a încheiat cu absorbţia Bank Leumi România de către First Bank, sub brandul First Bank.

Revista Presei