Doctorii rup tăcerea! Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de coronavirus

16 mart. 2020
Doctorii rup tăcerea! Ce trebuie să facem pentru a ne proteja de coronavirus

Coronavirusul a băgat teama în români. Speriați de noul coronavirus, oamenii au golit magazinele și au cumpărat dezinfectanți și spirt. 

În urma acestei situații, medicul Streinu Cercel face precizări despre ce ar trebui să consume românii pentru a se feri de coronavirus.

Apă de la robinet

Medicul susține că ar trbeui să ne clatim cu apă de la robinet pentru că are clor, iar clorul ucide bacteriile. Si sa ne spalam inclusiv narile.

Tot el susține că spirtul nu folosește la nimic.

„Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demonstrat că nu este activă pe coronavirus”, a spus acesta.

Plămânul este afectat

Doctorul a explicat cum ne afectează acest virus.

„În principal, plămânul este afectat de acest virus şi în mod secundar celelalte organe. Pentru a funcţiona avem nevoie ca toate organele să fie oxigenate la valori maximale, iar această oxigenare a organelor interne se produce cu ajutorul plămânului.

Plămânul este cel care permite accesul oxigenului în alveole şi din păcate acest virus nu face altceva decât dezlipeşte pneumocitele, celulele care sunt specifice plămânului, de pe membrana bazală şi practic fără pneumocite nu se poate face acest transfer de gaze, practic omul se sufocă văzând cu ochii.

Foarte multe persoane, respectiv majoritatea se vindecă cu restitutio ad integrum, asta înseamnă cu refacerea în totalitate a structurii”, a declarat Adrian Streinu-Cercel, în direct la Antena 3.

Cum se transmite acest virus

Alexandru Rafila susține că virusul se transmite pe cale aeriană.

„Simptomatologia nu este neapărat diferită, ci este nespecifică. Se întâmplă ca uneori această boală să debuteze ca o gastroenterită, cu diaree și nu te gândești la infecția cu coronavirus.

Vreau să vă spun că virusul se transmite pe care aeriană, el se elimină și pe cale fecală la un anumit moment, dar calea fecală – orală nu e considerată o cale de transmitere a acestui virus.

Probabil că încărcătura virală este greu de crezut că va produce infecția și atunci rămânem la această cale aeriană de transmitere”, a declarat Alexandru Rafila, în direct la Antena 1.