Doctorul Rafila anunță ce ne temeam mai tare! Va fi teroare în România

Doctorul Alexandru Rafila a făcut noi precizări despre coronavirusul care a băgat teama în români, dar și în restul statelor. Preşedintele Societăţii Române de microbiologie și reprezentantul României la OMS anunță o situație alarmantă.

Acesta a vorbit și despre bărbatul infectat de coronavirus, care a venit cu avionul în România. Medicul spune că oamenii au plecat din alte țări pentru că nu aveau asigurări medicale.

„Știți care este problema? În primul rând, unul dintre motivele pentru care mulți s-au întors în România este că nu aveau asigurări medicale plătite și s-au hotărât să se întoarcă acasă ca să poată să beneficieze de asistență medicală.

Și alte motive sunt legate de un anumit nivel de responsabilitate, el fiind testat pozitiv în Spania și știind că trebuie să se trateze la domiciliu acolo. Datorită numărului mare de cazuri, pentru formele ușoare, tratamentul este la domiciliu.

Atunci omul pur și simplu a plecat și i-a pus în pericol pe toți cei care s-a întâlnit. Eu nu știu cum s-a deplasat până la aeroport la Madrid, dar probabil a venit însoțit”, a spus Rafila pentru protv.

Trebuie să ne pregătim

Oficialul a declarat că situația în țara noastră este tensionată și nu avem altceva de făcut decât să ne pregătim.

„Situația în România este în continuare complicată și tensionată. Nu avem altceva de făcut decât să ne pregătim și să respectăm fiecare dintre noi indicațiile autorităților. Iar pentru autorități, să intensifice campania de comunicare și de pregătire, în sensul că nu trebuie să așteptăm situații care ar putea să fie periculoasă și care ar putea impune luarea unor măsuri.

Să informăm populația, ca oamenii să știe ce măsuri trebuie luate în fiecare fază a acestei boli și atunci se crează încredere și solidaritate și putem să încercăm să lichidăm această epidemie, care probabil că e una dintre cele mai serioase provocări pentru sistemele de sănătate din întreaga lume. E ceva fără precedent în epoca modernă”, a conchis Rafila.

Loading...

Revista Presei