Doctorul Streinu Cercel dă alarma în România! Gripa care ucide – care sunt simptomele

streinu cercel doctor

Nu este o glumă, iar situația pare să devină din ce în ce mai serioasă în condițiile în care gripa de anul acesta este mai agresivă decât în anii precdenți. Avertismentul vine din partea medicilor de la cel mai înalt nivel. Și deși deja boala a făcut ravagii în România, oamenii continuă să refuze să se vaccineze.

O pacientă a Institutului Regional de Oncologie a murit luni seara în spital, după ce a fost diagnosticată cu virusul gripal AH1N1. Femeia, care suferea de o formă de leucemie acută, se afla internată la Secţia Terapie Intensivă a Institutului Regional de Oncologie (IRO).

Într-o intervenție telefonică în emisiunea „Punctul de întâlnire”, difuzată de Antena3,  Adrian Streinu Cercel, directorul institutului Matei Balș, a venit cu precizări îngrijorătoare. Virusurile gripale sunt mult mai agresive și mult mai periculoase pentru pacienții care au probleme de sănătate.

„Din anii 50, am învățat că virusurile gripale, pe măsură ce trec de la o persoană la alta, devin din ce în ce mai agresive și respectiv mortale. Acest lucru a dus la concluzia autorităților de sănătate din întrega lume să impună vaccinarea anual. În fiecare an, Organizația Mondială pune la dispoziția conducătorilor virusul care va circula în sezonul următor. Noi ne-am mai confruntat cu o problemă, cel al refuzului de vaccinare. Avem peste 150.000 de doze nefolosite, lucru care este practic de neconceput în contextul în care ele există, iar virusul gripal devine din ce în ce mai agresiv”, a declarat Cercel.

În ceea ce privește simptomalogia, specilistul a anunțat că gripa se manifestă prin febră mare și senzația de dureri musculare. „Primul simptom ar fi febra, 39-40 de grade, dureri musculare intense, persoana se simte ca și bătută. Un alt element esențial: globii oculari sunt în fundul capului”.

Poate te interesează și…

Guvernul vrea să ne pună taxă pe borcane și sticle! Cât trebuie să plătim în plus

Iulia Albu făcută de râs de Delia. “O sa-i sara găina de pe brat Iuliei cand o sa vadă!”

Schimbare în top după 20 de ani! Care sunt astăzi cele mai puternice bănci din România

Total schimbată! Cum arăta Gina Pistol când a intrat în showbiz, înainte de operațiile la nas și buze

Revista Presei