Doctorul Streinu Cercel șochează toți românii! Câte săptămâni vom sta închiși în casă

Doctorul Streinu Cercel șochează toți românii! Medicul a vorbit, marți seara, despre cum trebuie să ne protejăm de coronavirus și despre perioada în care vom sta izolați în case.

Medicul anunță că am putea urma scenariul Kuwait și să rămânem în case între 10 și 14 săptămâni. „Altfel o vom lălăi”, a precizat acesta la România Tv.

Dezinfectați-vă telefoanele

Managerul de la Institutul Matei Balș a recomandat românilor să-și dezinfecteze telefonul o dată la două ore, cel puțin. Acesta ar fi un mod clar de transmitere a coronavirusului.

„Telefonul mobil, care nu este dezinfectat, începe să fie principalul mod de transmitere. Să ne uităm de câte ori îl ducem la nivelul feţei. De pe obraz până la nas mai sunt 2 centimetri. Ideal ar fi să curăţăm cam la 2 ore tot ce atingem, în special telefonul”, a spus doctorul.

Puteți folosi șervețele dezinfectante sau apă distilată.

Spălați-vă nările cu apă

Streinu spune că trebuie să ne spălăm mâinile și nările.

„Cel mai important lucru e să prevenim îmbolnăvirile. Cel mai bine e să stăm acasă şi să ieşim cât mai puţin. Pentru bătrâni, ideal ar fi ca alimentele să fie duse la uşă, să nu ne strângem în braţe cu ei, să nu le strângem mâna, nimic. La fel şi la ţară, se lasă alimentele la poartă, nu se vorbeşte peste gard, nu se intră în curte.

Sunt voluntari care duc cumpărăturile, ar putea fi cooptaţi de structurile locale”, a mai spus prof. Adrian Streinu Cercel la România TV.

Loading...

Revista Presei